Η ιστορία του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών σε μόλις 7΄λεπτά!

0
5546

Είναι ένα ταινιάκι με θέμα την εν πολλοίς άγνωστη ιστορία του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης που φτιάχτηκε τον Ιανουάριο 2019 από το Σύνδεσμο Κατοίκων του Συνοικισμού. Η ταινία, διάρκειας 7 λεπτών, ξεκινά από την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών και φτάνει ως σήμερα. Καταδεικνύει δε την ευθεία σύνδεση του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών με τη “Βασιλίδα των Πόλεων”.

Οι συντελεστές

ΕΡΕΥΝΑ – ΙΔΕΑ Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος

ΣΠΙΚΑΖ Θεοδώρα Καρακιουλάχ, Κωνσταντίνος Γιαλαμπούκης

ΜΟΝΤΑΖ Δημήτρης Μουζάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ Ευανθία Ρεμπούτσικα – Ο Βενιζέλος στις Κάννες από το άλμπουμ «Οι Μεγάλοι Έλληνες» | Cantini

ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

Αρχείο Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών

Αρχείο Κατερίνας Καμιτάκη

Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Αργύρης Λιάπης

Κωνσταντία Κώττα

Γιάννης Κεσσόπουλος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Orama Production Θεσσαλονίκη 2019

 

Προηγούμενο άρθροΓράμμα από την Πόλη│Σωκράτης Σινόπουλος, Derya Türkan │πολίτικη λύρα
Επόμενο άρθρο21ο ΦΝΘ | 227 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.