Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μια έξυπνη πόλη, είναι στρατηγική επιλογή

0
501

Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μια έξυπνη πόλη δεν είναι μόδα , αλλά στρατηγική επιλογή. Τονίζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή τη συμμετοχή του σε εκδήλωση με θέμα: «5G Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα-Προκλήσεις και ευκαιρίες»
Όπως εξήγησε ο κ Ζέρβας, η ενσωμάτωση των τεχνολογιών στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών , αποτελεί στην πραγματικότητα μια επιλογή εξέλιξης και αναβάθμισης της πόλης. Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών , ενώ δημιουργήθηκε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και παράλληλα αναβαθμίστηκαν όλες οι ψηφιακές υποδομές του Δήμου
Στόχος όπως φαίνεται όλων των παραγωγικών και επιστημονικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης είναι η μετατροπή της πόλης σε ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά hub της ΝΑ Ευρώπης.
Ήδη στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται:
• Η μεγάλη δεξαμενή της πανεπιστημιακής κοινότητας και των ερευνητικών κέντρων που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη
• Το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας της αμερικανικής Φαρμακοβιομηχανίας Pfizer
• To διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco
• Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ήδη έχει δημιουργήσει το δικό του οικοσύστημα τεχνολογίας
• Το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.