Η βελτίωση της Αστικής Υγείας , ασπίδα στις νέες πανδημίες

0
407


«Η επόμενη πενταετία, είναι η περίοδος μετά την πανδημία, ένα κρίσιμο διάστημα στη διάρκεια του οποίου δεν θα πρέπει απλώς να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, αλλά σε μια βελτιωμένη κανονικότητα ώστε να μπορούμε μεταξύ άλλων να θωρακιστούμε απέναντι στις νέες απειλές , όπως οι πανδημίες, οι οποίες θα εμφανίζονται πιο συχνά στο μέλλον».
Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES , Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η αστική ατζέντα έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , ηγείται της πανευρωπαϊκής προσπάθειας που έχει στο επίκεντρό της τον Πολίτη και την ποιότητα της Αστικής Υγείας.
«Πρόκειται για την αλληλεπίδραση μεταξύ των Πολιτών, του Κράτους, της Βιομηχανίας, και της Ακαδημαϊκής-Ερευνητικής Κοινότητας με στόχο την αποτίμηση της κατάστασης και την εξεύρεση εφικτών, αποτελεσματικών λύσεων για τη αύξηση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα, έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια βελτιωμένη κανονικότητα και να θωρακιστούμε απέναντι σε νέες πανδημίες , οι οποίες στο μέλλον θα είναι πιο συχνές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Σαρηγιάννης .

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΕnvElab

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής EnvElab συντονίζει με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής, μια «δέσμη» 6 ευρωπαϊκών projects , ύψους 30,5 εκ ευρώ με περισσότερους από 100 συνεργάτες, οι οποίο στη διάρκεια μιας πενταετίας θα εργαστούν με σκοπό να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και ασφαλέστερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.