Η ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

0
722

Οι μικροοργανισμοί όταν στρεσάρονται εκλύουν τοξίνες, λένε μεταξύ άλλων οι ερευνητές της ομάδας πλαγκτού του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ . Βρισκόμαστε σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο που διοργάνωσε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στη Νέα Παραλία.
«΄Οσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τον όρμο του Θερμαϊκού προς τα ανατολικά τόσο περισσότερο βελτιώνεται η ποιότητα του νερού .Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γνωρίσουμε καλά το οικοσύστημα των μικροοργανισμών αυτού του δυναμικού συστήματος που έχουμε στον Θερμαϊκό Κόλπο. Γιατί όσο καλύτερα το γνωρίσουμε, τόσο πιο άμεσα μπορούμε να δράσουμε», λένε.
Το Εργαστήριο με τον τίτλο «Η ζωή σε μια σταγόνα Θερμαϊκού», μέσα από το μικροσκόπιο του ΑΠΘ, της ομάδας Πλαγκτού του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, απάντησε σε ερωτήματα όπως : «Πόση ζωή χωράει σε μια σταγόνα του Θερμαϊκού; Πώς μοιάζουν οι μικροοργανισμοί; Που οφείλεται η ερυθρά παλίρροια;»
Η συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν μια μοναδική ευκαιρία να δουν τη μικροσκοπική ζωή που περιλαμβάνεται σε μια ελάχιστη ποσότητα νερού του Θερμαϊκού Κόλπου μέσα από το ανάστροφο ερευνητικό μικροσκόπιο του ΑΠΘ και ήταν ανοιχτή για το κοινό της Νέας Παραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.