ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;

0
2910

6Η εικόνα αυτή κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου. Απεικονίζει πρόσφυγες να ξεπλένουν ένα βρεφάκι, κατ’ άλλους το πλύσιμο του βρέφους μετά τα γεννητούρια. Μέσα στην απάνθρωπη λασπουριά της Ειδομένης.

Στην Ειδομένη δεν δοκιμάζεται μονάχα ο πολιτισμός της Ευρώπης και η ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοκιμάζεται και ο δήθεν ανθρωπισμός των “no borders” και της κυρίας Τασίας. Καταρρέει ο ντεμέκ ανθρωπισμός που μας πουλούσε η διεθνιστική Αριστερά, η “ανα-θεωρητική” Αριστερά του “συνωστισμού”, των “ανοιχτών” πανεπιστημίων, της μη αξιολόγησης. Που χαρακτήριζε τους Έλληνες συλλήβδην ρατσιστές με το παραμικρό ή και με το τίποτε.

Δυστυχώς για αυτούς, αλλά και για όλους μας, ακόμη και ο ανθρωπισμός θέλει διαδικασία. Ειδάλλως καταλήγει σε ανθρωπισμό της λασπουριάς, της πείνας, της απελπισίας. Με πρώτους να την πληρώνουν τους αθώους, οικογένειες, μικρά παιδιά και βρέφη. Καταλήγει, επίσης, σε ανθρωπισμό που τροφοδοτεί τα πολιτικά άκρα.

Ο πρώτος που θα έπρεπε να ντρέπεται για την κατάσταση των Σύριων προσφύγων είναι εκείνοι που “κερδοσκόπησαν” και “κερδοσκοπούν” ακόμη ασελγώντας πάνω στους ανθρώπους και στα ανθρωπιστικά αισθήματα όλων. Είτε λέγονται κυβέρνηση, είτε λέγονται ΣΥΡΙΖΑ, είτε λέγονται “σταρ” της TV.

Ωραία τα μπράβο που ακούμε για τη συλλογή φαρμάκων και τροφίμων αλλά αυτά δεν είναι λύση. Ο κόσμος κάνει το καλύτερο που μπορεί, από το υστέρημά του πλέον προσφέρει ό,τι δύναται, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Είναι βοήθεια, δεν είναι λύση. Όπως δεν είναι λύση τα δάκρυα και οι συγκινήσεις, πολύ φυσιολογικές για όλους εμάς που αντικρύζουμε το, μέχρι πρότινος, αδιανόητο. Τα χωράφια, εν προκειμένω, δεν είναι για καμάρι.

Λύση θα ήταν μια σοβαρή διαδικασία, μια πολιτική, ένα σχέδιο, από την ταυτοποίηση μέχρι τη μετακίνηση και τη διαμονή. Ένα σχέδιο που θα προστάτευε πρώτα απ’ όλους τους κατατρεγμένους. Να ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται. Να μη βρέχονται. Να μην κρυώνουν. Να μην πεινάνε. Ένα σχέδιο που πνίγηκε στις ιδεοληψίες. Ένα σχέδιο που δεν υπάρχει.

Π.Φρ.

Προηγούμενο άρθροΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΟΔΥΝΗΡΟ ΔΑΝΕΙΟ…
Επόμενο άρθρο“THE CARNIVAL CONCERT” ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.