‘ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ”

0
1269

idomeni

Καταλαβαίνω και τα σχόλια για την συνέντευξη του Τσίπρα και τις ενστάσεις για τα κατορθώματα της Θάνου και θέλω κι εγώ να σχολιάσω την βλακεία που δέρνει τον καλόγερο που εμφανίζει τον Πάσαρη ως υποψήφιο μοναχό και τον άλλον τον καραγκιόζη που διορίστηκε στο Μαξίμου με προσόν την συμμετοχή στην εξέγερση του 2008. Όμως, αυτές τις ημέρες, το μυαλό μου δεν φεύγει από την πίεση που δεχόμαστε ως χώρα από τις ροές των εισερχομένων προσφύγων και μεταναστών.

Νομίζω ότι συνιστά παγκόσμια μοναδικότητα το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται και αντιμετωπίζει με συμπάθεια ένα κράτος παραιτημένο από τις πιο στοιχειώδεις λειτουργίες του. Δεν εννοώ την ανεπάρκεια του στην οργάνωση της αναγκαστικής φιλοξενίας πολλών χιλιάδων ξένων ανθρώπων, αλλά την αδυναμία του να ελέγξει και να υπαγορεύσει κανόνες στην παραμονή και την κίνησή τους μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Οι ταυτοποιήσεις στα σημεία εισόδου θα πρέπει να έχουν και αριθμό προτεραιότητας φακέλου. Οι οικογένειες να καταγράφονται. Οι εγκαταστάσεις για τους μετανάστες υποχρεωτικά φυλασσόμενες, χωρίς δικαίωμα εξόδου. Οι μετακινήσεις των προσφύγων να καταγράφονται.

Η Ειδομένη θα έπρεπε να είναι σφραγισμένη. Κλειστού τύπου εγκατάσταση για λόγους ασφαλείας, ελεγχόμενη παραμονή μόνο προσφύγων- υποψηφίων για παροχή ασύλου, μετακίνηση σε αυτήν μόνο με πρωτοβουλία των αρχών από τα κέντρα φιλοξενίας και μόνο. Άμεση αναγκαστική επιστροφή των μεταναστών στα κέντρα κλειστού τύπου. Είναι αδιανόητη η ανοχή της απόπειρας βίαιης παραβίασης των συνόρων της γειτονικής χώρας. Όσοι επιχείρησαν κάτι τέτοιο, όπως και όσοι παρακώλυσαν την κίνηση των τρένων θα έπρεπε να έχουν ήδη απελαθεί. Σε λίγο, θα έχουμε εικόνες χειρότερες από την Jungle του Calais.

Η Πλατεία Βικτωρίας είναι ό,τι είπε η Ντόρα, μία πυρηνική βόμβα. Αν εκραγεί κάποια στιγμή, πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο, θα έχουμε ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πρέπει να αδειάσει, με το καλό κατ’ αρχάς, αναγκαστικά εναλλακτικώς. Ούτε ένας στους δρόμους.

Στους “φιλοξενουμένους” πρέπει να διανέμονται από τις κρατικές αρχές έντυπες οδηγίες που να θέτουν τους κανόνες. Αυτή η ιστορία, παίρνουμε ένα λεωφορείο ή ένα ταξί και άϊντε στα σύνορα πρέπει να τελειώσει.

Κανένας δεν σέβεται ένα κράτος που δεν δείχνει τα δόντια του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.