ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

0
2567

«Ηλεκτρονικές» εξετάσεις σε 368 θεματικές ενότητες διενεργήσει και φέτος το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ οι λεπτομέρειες γι’ αυτές θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσα από τις σύγχρονες πλατφόρμες του Ιδρύματος και με την εξασφάλιση τόσο της αξιοπιστίας της διαδικασίας όσο και της ασφάλειας των φοιτητών και φοιτητριών του, οι οποίοι θα εξεταστούν από τον χώρο που θα επιλέξουν (την οικία τους ή τον χώρο όπου βρίσκονται).

Η διασφάλιση του αδιάβλητου χαρακτήρα των εξετάσεων θα εξασφαλιστείμε μια αρχική ταυτοποίηση των φοιτητών και φοιτητριών μέσω της σύνδεσης τους με κάμερα και ήχο και στη συνέχεια με μεθόδους αποφυγής της δυνατότητας αντιγραφής. Παράλληλα, όπου υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αυτές θα ελεγχθούν από το σύστημα που έχει το ΕΑΠ για έλεγχο του πλαγιαρισμού (αντιγραφής).

Μ αυτές τις μεθόδους το ΕΑΠ θα διεξάγει τις εξετάσεις των φοιτητών/τριων του στο διάστημα από 6 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, ενώ τον ακριβή τρόπο που θα γίνουν οι εξετάσεις σε κάθε Θεματική Ενότητα θα τον επιλέξουν τις επόμενες ώρες οι συντονιστές τους σε συνεργασία με τους διδάσκοντες (όπως προβλέπει ο νόμος).

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νανοϊατρική

Για τρίτη χρονιά φέτος η Ιατρική Σχολή και το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ θα λειτουργήσουν ένα νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Νανοϊατρική»

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Ιατρικής , Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Νοσηκευτικής , Φυσικής, Χημείας, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων θετικών επιστημών. Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΔΠΜΣ που οδηγεί στη λήψη διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών , είναι ένα έτος , στη διάρκεια του οποίου περιλαμβάνεται και η διάρκεια εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών είναι στα αγγλικά και περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

-Εισαγωγή στη Νανοτεχνολογία (Introduction to Nanotechnology)
-Συσκευές της Νανοτεχνολογίας και εφαρμογές στην Ιατρική (Applications of Nanotechnology in Medicine)
-Νανοτοξικότητα και ρυθμιστικές πτυχές Nanotoxicity and Regulatory Aspects.

To προγραμμα προσφέρεται εξ αποστάσεως (μερικώς) και δια ζώσης.

[email protected]
https://nanomed.med.uoa.gr

Ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ Νανοϊατρική
Στάθης Ευσταθόπουλος
Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ο Αναπλ. Διευθυντής του ΔΠΜΣ Νανοϊατρική
Κώστας Δεμέτζος
Καθηγητής, Τμ. Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.