Ημερίδα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στις 15/11

0
359

Ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, από τις 2:00 μ.μ. έως τις 4:00 μ.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1). Θέμα της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Μουσείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΜΜΑ, κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. και επίτιμος Πρόεδρος του Ι.Μ.Μ.Α., κ. Ιωάννης Χασιώτης.

Η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Τσατσάια, θα παρουσιάσει το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος, ενώ ομιλητές στην ημερίδα θα είναι, μεταξύ άλλων, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ., κ. Σταυρούλα Μαυρογένη και ο δρ. Οικονομικής Ιστορίας, κ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.

«Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι από τα πρώτα Μουσεία της πόλης που εκπόνησε εκπαιδευτικά προγράμματα με σεβασμό στις παιδαγωγικές αρχές και την ελληνική ιστορία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι μια πρόκληση – πρόσκληση προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων για ένα ταξίδι στην ιστορία της Μακεδονίας, με τρόπο που αρμόζει στην παιδική ηλικία και στην ιστορική αλήθεια. Προσκαλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στην ενημερωτική ημερίδα, ώστε να γνωρίσουν εκ των προτέρων το πρόγραμμα που θα επιλέξουν να προσφέρουν στα παιδιά. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι ένα ανοιχτό μουσείο, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαιδευτική του αποστολή έναντι του κοινωνικού συνόλου», δηλώνει η Διευθύντρια του Ι.Μ.Μ.Α., κ. Φανή Τσατσάια.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε.Μ.Ι.Τ.) του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14.00-14.15 Προσέλευση-εγγραφές
14.15-14.25 Χαιρετισμός Δημάρχου
14.25-14.35 Χαιρετισμός του Προέδρου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Νικολάου Κ. Μαργαρόπουλου
14.35-14.50 Χαιρετισμός του Ομότιμου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίτιμο Πρόεδρο του Ι.Μ.Μ.Α., κ. Ιωάννη Χασιώτη

Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ

14.50-15.10 Παρουσίαση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα από τη Διευθύντρια κ. Φανή Τσατσάια
15.10-15.25 Ομιλία του κ. Ευάγγελου Χεκίμογλου, Δρ. Οικονομικής Ιστορίας. «Το Ι.Μ.Μ.Α. ως Μουσείο τοπικής ιστορίας»
15.25-15.40 Ομιλία της κ. Σταυρούλας Μαυρογένη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντριας του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. «Τα Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα».
15.40-15.50 κ. Αθανασία Πρωτοψάλτη, Ιστορικός, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. «Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος: Η Θεσσαλονίκη θυμάται».
15.50-16.00 κ. Αναστασία Μητσοπούλου, Εκπαιδευτικός, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. «Παρουσίαση του αρχειακού υλικού και της βιβλιοθήκης του Κ.Ε.Μ.Ι.Τ. του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».
Προηγούμενο άρθροΗ αγαπημένη «Μάσα» με τον φίλο της Αρκούδο έρχονται στο Ράδιο Σίτυ
Επόμενο άρθροΗ κωμική επιτυχία «Ελλάς, Γελάς…» επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.