Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στις 7/6 από την ηλεκτρονική εφημερίδα grtimes.gr

0
4999

Η ηλεκτρονική εφημερίδα, GrTimes.gr διοργανώνει το SummiTimes#1 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Κυκλική Οικονομία», την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Η ημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:

Α. Κυκλικές Πόλεις

«Η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων τον 21ο αιώνα»

Η ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών και η ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών επιβάλλει την ενημέρωσή τους σχετικά με τις αρχές που πρέπει να εφαρμόσουν για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και την κυκλική οικονομία γενικότερα. Ποιο είναι το όραμα της Κυκλικής Πόλης;  Ποια είναι η νέα Τιμολογιακή Πολιτική και ποια τα κίνητρα ενίσχυσης της Ανακύκλωσης/χωριστής Συλλογής; Ποιες είναι οι νέες Οδηγίες αποβλήτων και πλαστικών μιας χρήσης; Υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης αστικών απορριμμάτων;

Β. Στρογγυλό Τραπέζι Υπουργών

«Ευκαιρίες Αγοράς για την Κυκλική Οικονομία στα Βαλκάνια»

Με δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και σε ό,τι αφορά τις Βαλκανικές χώρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ελλάδας Σωκράτης Φάμελλος, ο Υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας Goran Trivan, η Υφυπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας Ornela Cuci,  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικού Σχεδιασμού της Βόρειας Μακεδονίας Jani Makraduli και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης,  με συντονιστή τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ISWA) Αντώνη Μαυρόπουλο,  συζητούν για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της κυκλικής οικονομίας.

Γ. Κυκλική Επιχειρηματικότητα

«Βιομηχανική Συμβίωση: Ευκαιρίες/προκλήσεις» & «Έξυπνη, Καινοτόμα, Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα»

Οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν με τον όρο «κυκλική επιχειρηματικότητα» και ποια είναι η έννοια της βιομηχανικής συμβίωσης αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν.

Θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα οικονομικών εργαλείων για υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις, καθώς και οι δυνατότητες και επιδιώξεις ανάπτυξης εγχώριας βιομηχανίας ανακύκλωσης/ αποδοτικότητα πόρων. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο μιας νέας επιχειρηματικότητας, η ψηφιοποίηση, τα νέα εργαλεία και οι δυνατότητες χρηματοδότησης. Τέλος, θα παρουσιαστούν πρακτικά παραδείγματα κυκλικής οικονομίας υπό το πρίσμα της καινοτομίας, θετικών πρωτοβουλιών και πρωτοπόρες επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, με θέμα: «Η Κυκλική Οικονομία ως Εθνική Στρατηγική επιλογή».

Η ημερίδα που διοργανώνει το GrTimes, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή 9 Ιουνίου παίζουμε και μαθαίνουμε για το περιβάλλον!
Επόμενο άρθροΔείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.