ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ… ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!

0
831

8Ο Διεθνές Συνέδριο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: “Ένα όραμα για το 2030″

Το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και κυρίως …κοινόχρηστο! Το αυριανό “έξυπνο” αυτοκίνητο δε θα έχει πλέον έναν ιδιοκτήτη αλλά πολλούς και θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να κινείται, ενώ θα πραγματοποιεί τις περισσότερες διαδρομές αυτόνομα, χωρίς ανάγκη οδηγού!

Ειδική αναφορά στο “έξυπνο” αυτοκίνητο αναμένεται να γίνει στο “8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές” (International Congress on Transport Research-ICTR) που διοργανώνουν στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), (www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), (www.hit.certh.gr). Το Συνέδριο, με κεντρικό θέμα Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030 διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT.

 

Έρευνα και καινοτομία στις μεταφορές του ΑΥΡΙΟ

Όπως τονίζει ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Άγγελος Μπεκιάρης, “το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από 200 ειδικούς από την εγχώρια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διοίκηση καθώς και τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στις μεταφορές και στις συγκοινωνιακές υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής ανέφερε ότι εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες Συγκοινωνιολόγοι πρωτοπορούν στην έρευνα στις μεταφορές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς όχι μόνο συνεισφέροντας σήμερα τις καινοτόμες συγκοινωνιακές λύσεις του αύριο αλλά και στηρίζοντας αδιάλειπτα την ελληνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και των αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση της έρευνας με την πολιτική των μεταφορών αλλά και την επιχειρηματικότητα, η ανταλλαγή απόψεων σε αντίστοιχα θέματα έρευνας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

Προηγούμενο άρθρο“Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΡΙΚΑΣ”: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΖΩΩΝ
Επόμενο άρθροΜΑΡΙΑΝΘΗ ΨΩΜΑΤΑΚΗ: “ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ”
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.