ΙΜΜΑ: Ζήτημα αξιοπρέπειας για την κοινωνία της Μακεδονίας που αισθάνεται ταπεινωμένη

0
10745

Ψήφισμα σχετικά με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων εξέδωσε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. το ίδρυμα δηλώνει ότι διατηρεί όλες τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει με το ψήφισμα της 6ης Ιουλίου 2018. Κάνει λόγο για “ζήτημα αξιοπρέπειας για την κοινωνία της Μακεδονίας” που, όπως λέει χαρακτηριστικά, “αισθάνεται ταπεινωμένη”.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα συνήλθε σε νέα συνεδρίαση μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Δηλώνει πως διατηρεί όλες τις επιφυλάξεις του για τους όρους της Συμφωνίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο ψήφισμά του της 6ης Ιουλίου 2018, και πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ταυτότητα του Μουσείου και να εργάζεται για την ευόδωση των καταστατικών στόχων του. Η σύγχυση που θα προκαλέσει η διπλή ονομασία της γειτονικής χώρας, καθώς και η επίσημη αποδοχή των κατοίκων της από το ελληνικό κράτος ως «Μακεδόνων», όπως προβλέπεται από τους όρους της συμφωνίας, καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση περιχάραξη, προβολή και προστασία της ευρύτερης ελληνικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, η οποία δεν περιορίζεται μόνον στην αρχαιότητα. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για την κοινωνία της Μακεδονίας, που αισθάνεται ταπεινωμένη, επειδή η προστασία της δικής της ταυτότητας δεν αποτελεί πολιτική προτεραιότητα”.

Προηγούμενο άρθροMOMuS: Δεν έχει αφαιρεθεί το επίθετο “Μακεδονικό” από το ΜΜΣΤ
Επόμενο άρθροΟ Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Άβατο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.