INTERLIFE: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

0
451

Με κέρδη της τάξεως των 7,5 εκατ. ευρώ, στα επίπεδα του 2014, αναμένεται να κλείσει τη Χρήση του 2015 η INTERLIFE Ασφαλιστική, παρά τις μειωμένες αποδόσεις των Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων της εταιρίας λόγω τοποθετήσεων σε χαμηλού κινδύνου επενδυτικές θέσεις, ενόψει του ασταθούς Οικονομικού Περιβάλλοντος και των απαιτήσεων του Solvency II. Αντίστοιχα, σε μια περίοδο κατά την οποία η παραγωγή Ασφαλίστρων του Κλάδου Αυτοκινήτων καταγράφει απώλειες -14,4% και στο σύνολο του κλάδου Ασφαλίσεων κατά Ζημιών κατά -8%  η INTERLIFE κατάφερε να αυξήσει τόσο τον στόλο των ασφαλισμένων οχημάτων όσο και τα αντίστοιχα Έσοδα κατά 12,81%. Έτσι τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε 50,75 εκατ. € το 2015 έναντι 44,99 εκατ. € το 2014.

Συνεπής στην αναπτυξιακή της πορεία, η INTERLIFE αύξησε τις Επενδύσεις της κατά 11,42% σε σχέση με το 2014, με το συνολικό Χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και διαθεσίμων να ανέρχεται στα 132 εκατ. € έναντι 118 εκατ. €. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα Αποθέματα κατά 10,35% (90,43 εκατ. έναντι 81,95 εκατ. το 2014) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,46 έναντι 1,34 το 2014. Τέλος, ο Δείκτης Φερεγγυότητας της Εταιρίας παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 500%.

Η σταθερή πορεία της εταιρίας επιβεβαιώνεται από το γεγονός  ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους αυξήθηκε το Προσωπικό κατά 16%, παρά τη γενικευμένη Ύφεση στη χώρα, ενώ κατά τη διετία 2014-2015, η συνολική αύξηση του προσωπικού ανήλθε σε 21,3%, με τον αριθμό των απασχολουμένων να φθάνει σήμερα τα 118 άτομα.

Σε επίπεδο Ασφαλιστικών Προϊόντων υπογραμμίζεται η αύξηση των Νοσοκομειακών Προγραμμάτων και Λοιπών Κλάδων της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η INTERLIFE απορρόφησε την περσινή χρονιά την αύξηση του Φόρου επί των Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων (5%-15%), χωρίς να επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο τα Τιμολόγιά της και χωρίς να επηρεάσει την Κερδοφορία της.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η INTERLIFE συνέχισε και εμπλούτισε τις δράσεις υπευθυνότητας απέναντι στο Ανθρώπινο ∆υναμικό, το Περιβάλλον και την Αγορά. Όσον αφορά στην Κοινωνική Δράση, συνεχίζει να στηρίζει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την «ΕΛΕΠΑΑΠ» τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου  Ελλάδος και αθλητικά σωματεία ανά την ελληνική επικράτεια. Αξίζει να αναφερθούν και οι νέες χορηγικές ενέργειες της εταιρίας προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Ρητορική Εταιρία Ελλάδος και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος που εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα «προσφέρω αλλιώς» που υλοποιεί η εταιρία με στόχο τη στήριξη του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, ενώ, για άλλη μια χρονιά προχώρησε στην παροχή 2 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Τέλος, δημοσιοποίησε Κοινωνικό Απολογισμό της διετίας 2014-2015.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ!
Επόμενο άρθροΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.