Κ. Ζέρβας: “Απίστευτη σπέκουλα με τα λεωφορεία της Λειψίας”

0
442
Για μια “απίστευτη σπέκουλα” αναφορικά με τα λεωφορεία της Λειψίας μίλησε  απόψε (12/7) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι “εμείς είμαστε εδώ, για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα κι όχι προβλήματα στις λύσεις”.
Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης αγόρασε 49 λεωφορεία από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας (έναντι 11.000 ευρώ έκαστο) και τα παραχώρησε στον ΟΑΣΘ.
“Προφανώς κάποιοι έχουν ξεχάσει ποια ήταν η εικόνα της πόλης στις αστικές συγκοινωνίες το 2019 και ποια είναι σήμερα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η δικιά μας Διοίκηση, δεν κουνά απλά το δάκτυλο, δεν περιγράφει το πρόβλημα, ούτε κρύβεται, όπως έκαναν πολλοί άλλοι, αλλά συμμετέχει σε κάθε λύση. Εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα leasing, εμείς ήμασταν εκείνοι που συμβάλαμε στη λύση με τα ΚΤΕΛ και εμείς ήμασταν εκείνοι που, όταν προσφέρθηκαν αυτά τα λεωφορεία από τη Λειψία, απευθυνθήκαμε στον ΟΑΣΘ”, εξήγησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ως προς το σκέλος του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.
Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης κλιματισμού, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως ήταν γνωστό ότι τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Λειψία δεν έχουν κλιματισμό και για τον λόγο αυτό είχε περιληφθεί σχετική πρόβλεψη στους όρους του χρησιδανείου με τον ΟΑΣΘ, τους οποίους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο («Ωσαύτως με δαπάνες του χρησάμενου (ΟΑΣΘ) θα γίνουν και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές των οχημάτων κριθούν απαραίτητες κατά τη θέση αυτών σε κυκλοφορία -ενδεικτικά: κλιματιστικά, διαμόρφωση εσωτερικού, χρωματισμός αμαξώματος, τοποθέτηση εκδοτικών/επικυρωτικών εισιτηρίων κλπ»).
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέφερε την πληροφορία ότι ο ΟΑΣΘ αναμένεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλίσει και τη συντήρηση των οχημάτων αλλά και την τοποθέτηση κλιματιστικών. «Όλα αυτά εκφεύγουν από τις δικές μας ευθύνες. Τα έχουμε προβλέψει και τα έχουμε βάλει στους όρους του χρησιδανείου, που προστατεύει τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα λεφτά των πολιτών”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.
Προηγούμενο άρθρο250% αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροVineSOS: 8 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.