Καινοτομίες μαθητών στην 84η ΔΕΘ

0
1814
Ρομποτικές εφαρμογές, τεχνητή νοημοσύνη και έξυπνη πόλη στην 84η ΔΕΘ

Μαθητικές καινοτομίες στην 84Η ΔΕΘ
Ένα ρομποτικό βιονικό χέρι που προσαρμόζεται έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα ελέγχου κάθε δαχτύλου, ένας ρομποτικός βραχίονας που ονομάστηκε «Roboworker» , εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σκάκι με τεχνητή νοημοσύνη, έξυπνες πόλεις, internet of things…
Ναι , οι μαθητές γυμνασίων, λυκείων αλλά και δημοτικών από την Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους και αποδεικνύουν ότι έχουν μεράκι , φαντασία, αλλά και ενδιαφέρον για την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.
They… do care…
Παραφράζοντας τη ρομποτική εφαρμογή των μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, «We Do Care» , διαπιστώνει κανείς πως η νέα γενιά δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες υποστηρίζοντας την προσβασιμότητά τους στο αστικό περιβάλλον.
Στο stand του Νόησις στο περίπτερο 13 στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ παρουσιάζονται καινοτομίες μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας , το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το Ελληνικό Κολλέγιο, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας-1ο ΕΚ Αριδαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.