Καλή Υγεία και Ευημερία , αλλά και εφαρμογές για την πανδημία

0
991Οι μαθητές –εφευρέτες!


Στην ιστοσελίδα που κατασκεύασαν οι μαθητές του Λυκείου Ανατόλια με τίτλο «Καλή Υγεία και Ευημερία» καταγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τη ζωή μας και πώς μπορούμε να τη ζήσουμε καλύτερα.
«Η καλή υγεία και η ευημερία είναι ο τρίτος από τους στόχους του ΟΗΕ. Ωστόσο λίγα γνωρίζουμε γι αυτό», λένε οι εμπνευστές της ιστοσελίδας. Σ αυτή υπάρχουν θέματα και ιδέες για καλή υγεία , ανακοινώσεις συλλόγων και φορέων που ασχολούνται με την προστασία της φύσης και υπερσυνδέσεις με ιστότοπους διεθνών οργανισμών.
Οι μαθητές που πήραν μέρος στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, έθεσαν με τις πρωτότυπες εργασίες τους , ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας μας, αλλά και την πρόσβαση όλων σε μια καλύτερη καθημερινότητα.


Η πανδημία του κορονοϊού έδωσε αφορμή στους μαθητές να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δεξιότητες , την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους .
Μαθητές από το Β ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ανέπτυξαν μια αυτοματοποιημένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων στο 13033 . Από το Λύκειο του Ανατόλια προέκυψε μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή που ειδοποιεί αυτόματα τον χρήστη μετά από πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή του να κάνει διάλειμμα . Τα διαλείμματα γίνονται ανά 20 λεπτά και διαρκούν 20 δευτερόλεπτα.
Μια συσκευή που αναγνωρίζει τα χρώματα και τα προσδιορίζει με τις σχετικές φωτογραφίες στον χρήστη, κατασκεύασαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η συσκευή είναι ιδανική για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, όπως η αχρωματοψία.
Αχ αυτή η καραντίνα
«Η καραντίνα δεν είχε τίποτε το θετικό. Δεν οδήγησε κάπου» λέει ο Θωμάς από το Δημοτικό Σχολείο της Μενεμένης εξηγώντας την… δημοσκόπηση για την πανδημία που έκανε η ομάδα του . Οι συμμαθήτριές του πάντως Ηλιάνα και Νάνσυ τόνισαν ότι το θετικό του περιορισμού στο σπίτι ήταν ότι πέρασαν χρόνο με τις οικογένειές τους.
Παιχνίδια ερωτήσεων, escape rooms εμπνευσμένα από την πανδημία , αλλά και από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση , ιστοσελίδες, εφαρμογές και ρομπότ , αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος των όσων παρουσίασαν στο τριήμερο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 900 μαθητές και 180 εκπαιδευτικοί στην τριήμερη αυτή διαδικτυακή συνάντηση που έχει γίνει θεσμός.
Πληροφορίες στο www.noesis.edu.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.