Καλωσήλθατε στον ιπτάμενο κόσμο των drones

0
631

Τα drones έχουν μπει στη ζωή μας. Έχουν γίνει εργαλεία καταγραφής, μεταφοράς και χρησιμοποιούνται από εταιρείες που ασχολούνται με την κτηματογράφηση, για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά και εκπαιδευτικούς.
Με αφορμή τα εκπαιδευτικά προγράμματα Drones για μαθητές Δημοτικού, που διεξάγονται στο Νόησις, ο Χρήστος Λιάμπας Μηχανολόγος-Μηχανικός και εκπαιδευτής drones μας μιλά για τη μεγάλη του αγάπη που…σχεδόν του άλλαξε τη ζωή!
«Η πρώτη μου άμεση επαφή με τα drones ξεκίνησε το 2018 , όταν απέκτησα το δικό μου. Έως εκείνη τη στιγμή, με εξίταρε η ιδέα του χειρισμού του κυρίως για φωτογραφία και βιντεογράφηση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανα έρευνα για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει το διό του drone με το μικρότερο δυνατό κόστος . Με την εμπειρία που απέκτησα δημιούργησα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για drones που παρουσιάζω στο ΝΟΗΣΙΣ» , λέει ο Χρήστος Λιάμπας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRONES ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Οι μαθητές δημοτικού μέσα από τα προγράμματα του ΝΟΗΣΙΣ , αποκομίζουν γνώσεις οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα δουλεύοντας ομαδικά αποκτούν μεθοδική σκέψη και συνεργατική διάθεση που βοηθά στη λήψη αποφάσεων , αλλά και στη διαχείριση καταστάσεων. Κι όλα αυτά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το δικό τους drone. Αυτό βέβαια δημιουργεί την ανάγκη επιβολής αυστηρών νομοθετικών μέτρων. Θα πρέπει να προστατεύεται σε κάθε περίπτωση για παράδειγμα η ιδιωτικότητά μας και η περιουσία μας» καταλήγει ο κ Λιάμπας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.