«ΚΡΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;

0
2858

Καταγγελίες για έλλειψη ισοτιμίας στις διπλωματικές εξετάσεις των δραματικών σχολών έκανε ο πρόεδρος της σχολής Ανδρέας Βουτσινάς Δημήτρης Μητσόπουλος. Όπως αναφέρει σε…

ανάρτησή του στο Facebook, σε επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε η επιτροπή των εξετάσεων να έρχεται για μία ημέρα στη Θεσσαλονίκη με το σκεπτικό ότι οι σπουδαστές των Αθηνών δίνουν εξετάσεις σε γνώριμο περιβάλλον, μέσα στη σχολή τους, με σκηνικά που ήδη έχουν ετοιμάσει και χωρίς το άγχος της αλλαγής περιβάλλοντος στο οποίο υπόκεινται οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καλούνται, πέρα από τα έξοδα που επιβαρύνονται κάθε φορά, να δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας σε χώρους που πρώτη φόρα συναντούν, να μεταφέρουν σκηνικά και υλικοτεχνική υποδομή, να δυσκολεύονται να εγκλιματιστούν και να αποδώσουν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με παραπάνω άγχος, που έχει άμεσο αντίκτυπο και στο τελικό αποτέλεσμα των εξετάσεων. Η πρότασή του έπεσε στο κενό με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου και χρημάτων.

Οι προτάσεις του ιδίου για συγκρότηση επιτροπής στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ΚΘΒΕ ή κάλυψη των εξόδων από τη σχολή έπεσε επίσης στο κενό. «Σε μια εποχή κρίσης θεσμών, αξιών αλλά κυρίως οικονομική, είναι εξαιρετικά δύσκολο οι σπουδαστές από τη Θεσσαλονίκη να καλούνται να δώσουν εξετάσεις στην Αθήνα, να επιβαρύνονται με έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής κάτι που δεν αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των σχολών των Αθηνών. Πέρα από αυτό όμως είναι εξίσου σημαντικό οι εξετάσεις να γίνονται με αρχές ισονομίας, ισοτιμίας και αίσθημα δικαίου για όλες τις σχολές και για όλους τους σπουδαστές«, γράφει ο Δημήτρης Μητσόπουλος.

To thinkfree.gr επικοινώνησε με το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο ως απάντηση μας κοινοποίησε την έγγραφη απάντηση που έστειλε και στον Δ. Μητσόπουλο.

Το ΥΠΠΟ από την πλευρά του υποστηρίζει πως η συγκρότηση τοπικής Επιτροπής για τις Σχολές της Θεσσαλονίκης διαταράσσει το ενιαίο της κρίσης των υποψηφίων ενώ υποστηρίζει πως σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή βέβαια οι φοιτητές της σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δίνουν εξετάσεις στο μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών κάτι απολύτως λογικό και θεμιτό.

Το θετικό είναι πως το Υπουργείο Πολιτισμού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί στο μέλλον η πραγματοποίηση εξετάσεων σε τοπικό επίπεδο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι φοιτητές και κυρίως να μην δημιουργούνται ούτε υπόνοιες για συνθήκες ανισοτιμίας. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Δείτε όλη την επιστολή εδώ:

 

Απάντηση Υπουργείου Πολιτισμού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.