Κυτταρικό προϊόν κατά του κορονοϊού. Η ομάδα του Γ Παπανικολάου δημιουργεί τράπεζα με Τ λεμφοκύτταραα

0
580
Αισιόδοξο μήνυμα στη μάχη κατά του κορονοίού από την ομάδα του Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου

ΤΡΑΠΕΖΑ T ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Τι λέει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που με crowdfunding αναζητά χρηματοδότηση.

Η ομάδα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμαοτποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου Γιώργος Παπανικολάου, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο ξεκινούν την δεύτερη φάση της μελέτης τους με θέμα «Ανάπτυξη ειδικών κατά του κορωνοϊού Τα-λεμφοκυττάρων, ως ένα «ζωντανό φάρμακο» κατά της COVID 19 λοίμωξης ασθενών υψηλού κινδύνου». Με άλλα λόγια ο κ Αναγνωστόπουλος μετά από τα άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχει το κυτταρικό προϊόν με Τ λεμφοκύτταρα που ανέπτυξε η ομάδα του και το χορηγεί σε μεταμοσχευμένους ασθενείς όταν παρουσιάζουν κάποια βαριά λοίμωξη, θέλει τώρα να προχωρήσει στην χορήγησή τους σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη από τον κορονοϊό.
Όπως λέει ο επικεφαλής της προσπάθειας , ο οποίος πλέον απευθύνεται στο ευρύ κοινό για τη χρηματοδότηση του φαρμάκου (crowdfunding) , το «ζωντανό φάρμακο» των Τ λεμφοκυττάρων «βασίζεται σε σχετική τεχνογνωσία και παρόμοια εμπειρία για την αντιμετώπιση ιικών λοιμώξεων σε μεταμοσχευμένους ασθενείς με επιτυχία 90%»
. Μάλιστα το κυτταρικό προϊόν που παρασκευάζει εδώ και τρία χρόνια την έγκριση του ΕΟΦ η ομάδα, καταπολεμά τρεις ταυτόχρονα ιους.
Ο κ Αναγνωστόπουλος σκέφτηκε να βοηθήσει και οσους πάσχουν από σοβαρής μορφής λοίμωξη από κορονοϊό με παρόμοιο τρόπο, με την μετάγγιση δηλαδή λίγων κυβικών εκατοστών από αυτό το «ζωντανό» κυτταρικό προϊόν.
Οι ασθενείς που πηγαίνουν καλά και αναρρώνουν από τον Covid 19 αναπτύσσουν σε μεγάλο βαθμό Τ λεμφοκύτταρα, ενώ αυτοί που δεν πηγαίνουν καλά δεν μπορούν να τα αναπτύξουν. «Πήραμε λίγο από το αίμα αυτών που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό, πολλαπλασιάσαμε εργαστηριακά αυτά τα λίγα Τ λεμφοκύτταρα που περιέχει το αίμα τους, τα ελέγξαμε και διαπιστώσαμε ότι έχουν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την εξουδετέρωση του κορονοϊού».

Τράπεζα CoV-2 ειδικών λεμφοκυττάρων

« Επιθυμούμε, στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 στην παρούσα φάση για τους συμπολίτες και τη χώρα μας, να συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, στην ανεύρεση
αποτελεσματικής θεραπείας κατά του κορωνοϊού 2. Συγκεκριμένα, προτείνουμε τη δημιουργία τράπεζας CoV-2-ειδικών Τ-λεμφοκυττάρων από 20 αναρρώσαντες δότες και τη χορήγησή τους ως Τ-κυτταρική ανοσοθεραπεία σε 70-90 χαρακτηρισμένους ως υψηλού κινδύνου COVID-19 ασθενείς.
.
Προσδοκούμε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου θεραπευτικής προσέγγισης στη μάχη κατά του ιού της πανδημίας, όπου τα «φάρμακα» είναι ζωντανά κύτταρα, τα οποία έχουν «εκπαιδευτεί» στο εργαστήριο ώστε να αναγνωρίζουν τον SARS-CoV-2. Μετά τη χορήγησή τους, ως «ζωντανά φάρμακα» πλέον, μπορούν να πολλαπλασιαστούν εντός του σώματος μόλις αναγνωρίσουν τον ιό και ως ένας ισχυρός στρατός να εξαλείψουν με φυσικό τρόπο τα μολυσμένα από SARS-CoV-2 κύτταρα του ασθενούς.
.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 230.000 ευρώ για την προτυποποίηση της διαδικασίας υπό GMP συνθήκες, τη δημιουργία τράπεζας αντι-SARS-CoV-2-ειδικών κυτταρικών προϊόντων (από τουλάχιστον 20 δότες) και τη χορήγηση σε τουλάχιστον 70 (έως 90) ασθενείς. Το κόστος θα καλύψει την αγορά των GMP-grade πεπτιδίων του SARS-COV-2, κυτοκινών, θρεπτικών υλικών, αντισωμάτων κυτταρομετρίας ροής, βιοαντιδραστήρων, αναλωσίμων, λοιπών αντιδραστηρίων και τα κόστη του ελέγχου HLA ιστοσυμβατότητας, ασφαλιστηρίου συμβολαίου και του monitoring της μελέτης..
Παρακαλώ θερμά να βοηθήσετε με οποιοδήποτε ποσό για την χρηματοδότησή της. Αυτή την περίοδο δεν έχει προκηρυχθεί κάποιο πρόγραμμα για την υποβολή ερευνητικών μελετών, η μάχη εναντίον του SARS-CoV-2 βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση με πολλούς βαριά νοσούντες και πολλούς να χάνουν καθημερινά τη μάχη από τον κορωνοϊό. Ο χρόνος είναι περισσότερο από πολύτιμος, γι’ αυτό απευθυνόμαστε με ελπίδα σε σας.
.
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ:
ΙΒΑΝ GR42 0171 2150 0062 1514 9098 001» αναφέρει στον τοίχο του στο Facebook ο επικεφαλής της ομάδας αιματολόγος Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, ενώ στην πρόταση συμμετέχουν και οι ερευνήτριες Ευαγγελία Γιαννάκη και Αναστασία Παπαδοπούλου
.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.