ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
1207

ΤΗΙΝΚ BUSINESS | Γράφει η Λιάνα Αλεξανδρή

Γιατί πληρώνουμε συνεχώς περισσότερους φόρους; Γιατί αυξάνονται σε παράλογα επίπεδα οι ασφαλιστικές εισφορές; Γιατί ανεβαίνουν αδιάκοπα οι έμμεσοι φόροι;

Για δυο λόγους –  και δεν χρειάζεται να είσαι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών για να το καταλάβεις: 1) Για να πληρώνει το αδηφάγο κράτος τις ατελείωτες νέες προσλήψεις – συνήθως ημετέρων – που  κάνει  (27 000 προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο μέσα σε ένα χρόνο και ετοιμάζονται άλλες 10 000 μέσω ΑΣΕΠ)  2) Για να καλύπτει το κράτος τα τεράστια ανοίγματα των Ασφαλιστικών  Ταμείων που έχουν στερέψει από εργαζόμενους και εισφορές.

Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση αντί να επιδοτεί νέες θέσεις εργασίας στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα που θα τροφοδοτούσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με εισφορές, προτιμά να επιδοτεί τα Ταμεία με φρέσκο χρήμα από τους φορολογούμενους. Και αντί να μειώσει τα ελλείμματα – παγώνοντας τις προσλήψεις στο Δημόσιο επ’ αόριστον – και να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα (που χτυπήθηκε δυσανάλογα από την Κρίση και μετρά 1,5 εκατ  ανέργους)  φουσκώνει και μεγαλώνει κι άλλο αυτό το υπερτροφικό κράτος που καταπίνει σα μαύρη τρύπα κάθε παραγωγική ικμάδα αυτού του τόπου.

Και για να κάνουμε ταμείο. Οι δανειστές δεν απαιτούν επιπλέον φόρους. Οι δανειστές απαιτούν να καλύπτονται τα ελλείμματα του Δημοσίου. Εάν αυτά  καλύπτονται από μείωση των δημοσίων δαπανών ή από νέους φόρους, αυτό είναι επιλογή της Κυβέρνησης.

Πέραν τούτων. Στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας κάτι κινείται. Κι αυτό είναι ο επερχόμενος διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΟΛΘ. Που αν ολοκληρωθεί, κρίνοντας από την έκρηξη επενδύσεων και παραγωγικότητας στο Λιμάνι του Πειραιά με την COSCO, θα απογειώσει την οικονομία της πόλης – και όχι μόνον. Οψόμεθα.

 

GOLDAIR GROUP OF COMPANIES: Υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα μεγάλες Εταιρείες και αντέχουν

Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, ο όμιλος Goldair απασχολεί σήμερα περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει τις Εταιρείες Goldair Handling, (Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων), Goldair Cargo (Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics), Goldair Rail Cargo Logistics, Goldair Tourism, Goldair Congress, Goldeco (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), TRIPARK.COM – Online Travel Agency (Διαδικτυακές Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες).

Όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, το 2016 ήταν μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον Όμιλο. H Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Goldair ξεκίνησε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία του Σουλτανάτου του Ομάν, προσθέτοντας την εταιρεία Oman Air στο δίκτυο της, που περιλαμβάνει και τις αεροπορικές εταιρίες Avianca Brazil και Bangkok Airways και China Airlines.

Η ναυαρχίδα του Ομίλου Goldair Handling πετυχε αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου της κατά 7% πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκ. €, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της  και κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους. Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρεία, ανανέωσε όλες τις συνεργασίες της και ξεκίνησε καινούργιες με δεκάδες νέες εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο. Τέλος, έως το τέλος του 2016, η Goldair Handling είχε εξυπηρετήσει περισσότερες από 130.000 πτήσεις, 28 εκ. επιβάτες και 49 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο).

Η Goldair Cargo πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8% με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6% και παράλληλα αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%. Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά στον διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο και προ ολίγων ημερών η κοινοπραξία ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου. Η ένωση Goldair Cargo – ETBA ΒΙ.ΠΕ. θα προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις άνω των 180.000.000 € σε ορίζοντα 10ετίας, δημιουργώντας ένα εμπορευματικό κέντρο το οποίο σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ευρώπη, θα καταστήσει τη χώρα μας πύλη εισόδου για τα εμπορεύματα προερχόμενα από την Ασία.

Η Goldair Rail Cargo Logistics, παρά το κλείσιμο της γραμμής στην Ειδομένη για 2 μήνες και παρά την απεργία για 3 βδομάδες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα με άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων να πραγματοποιεί σιδηροδρομικές μεταφορές

Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι του Corporate Travel & Marine με έναρξη νέων συνεργασιών σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων.

Το 2016 εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον αποδοτικές χρονιές για το Συνεδριακό Τμήμα της Goldair Tourism, την Goldair Congress, με τη διοργάνωση του 20ου Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας  Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Πορτογαλία, του 5ου Βαλκανικού και 13ου Εθνικού Συνεδρίου Πυρηνικής Ιατρικής και του 2ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβατών Συστημάτων Αεροπορικών Μεταφορών (Εuropean Compatible Air transport Systems)

Η Goldeco διαθέτει ένα  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MWμεταξύ των οποίων φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής.  Για το 2017 αναμένεται η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών,  ισχύος 2MW. Η εταιρεία, παρέχει, επιπλέον, ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ.

 

ΣΒΒΕ: Η ρευστότητα και τα κόκκινα δάνεια τα κύρια προβλήματα της Βιομηχανίας

Κάποιες φορές το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμο:

Σημαντικά θέματα για τη μεταποιητική δραστηριότητα  στη Βόρεια Ελλάδα  και για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος συζητήθηκαν στη συνάντηση της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν το θέμα των «καθαρών τιμών» που καθορίζει τις σχέσεις των εγχώριων αλυσίδων λιανεμπορίου με τη βιομηχανία, η λειτουργία του Τραπεζικού συστήματος, η οποία επηρεάζει τη ρευστότητα στην αγορά, καθώς επίσης και η δημιουργία συνθηκών ανταγωνιστικής ρευστότητας και οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, για τις οποίες η Διοίκηση του ΣΒΒΕ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος των υγιών και συνεπών επιχειρήσεων, που με κάθε τρόπο άντεξαν την οικονομική κρίση.

Επίσης, συζητήθηκαν σειρά άλλων κρίσιμων θεμάτων για τη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της Θράκης (η Διοίκηση του ΣΒΒΕ τόνισε ότι πρόκειται για «Εθνικό θέμα») και  η πληρωμή του 12% του μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις της Θράκης, τα αναίτια κόστη που επιβαρύνουν και κάνουν μη ανταγωνιστικές τις εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις (ενέργεια, μεταφορές, τελωνεία, δημοτικά τέλη και φόροι κλπ.), το θέμα της προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό για επενδύσεις στη χώρα μας, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων στη βιομηχανία με ευνοϊκούς όρους, η απαλλαγή των βιομηχανοστασίων από τον ΕΝΦΙΑ και η θεσμοθέτηση της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης από οικόπεδο σε οικόπεδο εντός βιομηχανικών περιοχών.

 

ΒΕΘ: 730 επιχειρήσεις – θύματα της κρίσης το 2016

Με τον χαρακτηριστικό ήχο της κλειδωνιάς του λουκέτου μας αποχαιρετά το 2016 καθώς η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της, στις οποίες προστίθενται, με μαθηματική ακρίβεια, καθημερινά και νέες.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου σε διακοπή εργασιών οδηγήθηκαν 730 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν μόνον 329 επιχειρήσεις.

Ωστόσο, και παρά τα δυσοίωνα μηνύματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο του τρέχοντος έτους οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε και έκλεισαν 1090 επιχειρήσεις, ήταν μειωμένες, σημαντικά, κατά 33%.

Την ίδια ώρα οι εγγραφές των λίγων γενναίων που αποφάσισαν να επιχειρήσουν ήταν αυξημένες κατά 28,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015 .

Ασύμφορες κρίθηκαν 503 επιχειρήσεις, ενώ επτά οδηγήθηκαν σε πτώχευση, κατά το 2016. Ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των ασύμφορων ήταν 602 και οι πτωχεύσεις 18.

«Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, οι πολίτες αισθάνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η αγορά βρίσκεται ενώπιον μιας νέας φοροκαταιγίδας από το 2017, οι πόρτες των τραπεζών παραμένουν ερμητικά κλειστές για νέες χρηματοδοτήσεις, ενώ το κόστος του δανεισμού καθηλώνει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ενδεικτική της κατάστασης, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τα στοιχεία του μητρώου του ΒΕΘ, είναι η καθημερινή συρρίκνωση της βιοτεχνίας. Η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται, η ιδιωτική πρωτοβουλία βυθίζεται και οι ιθύνοντες αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη σφυρίζοντας αδιάφορα και μετατοπίζοντας το δημόσιο διάλογο σε άλλα ζητήματα, ήσσονος σημασίας στην παρούσα περίοδο» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με την ανελέητη φορολαίλαπα και την ανυπαρξία σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, προκαλεί στρέβλωση στη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο και τις υγιείς επιχειρήσεις».

 

Σύμφωνο συνεργασίας ΒΕΘ-Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελβετίας –Ελλάδας 

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελβετίας –Ελλάδας προχωρώντας στην υπογραφή Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας.

Το Σύμφωνο υπογράφηκε στη Ζυρίχη από τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελβετίας –Ελλάδας, Νικόλαο Αγγελιδάκη.

Στο πλαίσιο των καταστατικών των σκοπών και δραστηριοτήτων τους τα δύο επιμελητήρια θα δρομολογήσουν σειρά δράσεων στην ελληνική και ελβετική αγορά με σκοπό την προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

-Ανάπτυξη των αμοιβαίων οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας.

-Παροχή πληροφοριών, συμβουλών, γνωμοδοτήσεων, μελετών και εκθέσεων για την ελβετική και την ελληνική αγορά και των οικονομιών τους.

-Παροχή στοιχείων για τη διάθεση ή την προμήθεια προϊόντων και την πραγματοποίηση επενδύσεων στις δύο χώρες.

– Διαμεσολάβηση για τη σύναψη σχέσεων μεταξύ προσώπων, επιχειρήσεων και ενδιαφερομένων οικονομικών κύκλων των δύο χωρών, με σκοπό την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας.

-Διοργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στη Ελβετία και την Ελλάδα.

– Διοργάνωση εκθέσεων και συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελβετία και την Ελλάδα.

– Διοργάνωση  συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Ελβετία και την Ελλάδα.

– -Διαμεσολάβηση σε περίπτωση διενέξεων μεταξύ προσώπων συμμετεχόντων στις ελληνο-ελβετικές οικονομικές σχέσεις.

 

Ο Στέλιος Ράμφος στο think tank των Εξαγωγέων

Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Στέλιου Ράμφου «Πολιτική από στόμα σε στόμα» η Ομάδα Think Tank SEVE του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ οργάνωσαν διάλεξη με ομιλητή το διακεκριμένο φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο και θέμα: «Δεν βρίσκεις φως;  Να το  φτιάξεις» στο κινηματοθέατρο  Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Με την «Πολιτική από στόμα σε στόμα» ο Στέλιος Ράμφος αποτυπώνει με τρόπο σύντομο έως αποφθεγματικό τις προσωπικές αντιδράσεις του στην σειρά των γεγονότων που καλύπτουν την περίοδο 2014 – 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒΕ το 2014 προχώρησε στη σύσταση του Think Tank SEVE, μιας άτυπης Ομάδας με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης του φορέα και τρίτων που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως βήμα ελεύθερου διαλόγου και ως όργανο παραγωγής και διακίνησης ιδεών για τον ίδιο το Σύνδεσμο αλλά και για τα μέλη του. Εμπνευστής της πρωτοβουλίας και Συντονιστής της Ομάδας είναι ο τ. Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς.

Η Ομάδα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με προσκεκλημένους (συν)ομιλητές τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Δρα Γιώργο Δουράκη-Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας-Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και αρθρογράφο στο ΒΗΜΑ, τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο-πρ. υπουργό Οικονομικών, τον Δρα. Νίκο Λυγερό, τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας-Γεωπολιτικής στο  Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Μάζη, κ.ά.

 

Νέος Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιμελητηρίου

Το γιατρό Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο εξέλεξαν νέο Πρόεδρo της παγγερμανικής οργάνωσης τα μέλη του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στην πρόσφατη ετήσια Γενική τους Συνέλευση στη Γερμανία. Ο τρίτος πρόεδρος του DHW , υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου.

«Μόνο ένας ισχυρός, δραστήριος και σοβαρός DHW με συνεχή παρουσία θα γίνεται αντιληπτός από τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ τοπικά και παγγερμανικά και θα εκτιμηθεί  σωστά ο ρόλος του στην επέκταση και περαιτέρω ανάπτυξη των γερμανο-ελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων και στην προώθηση της πρόσβασης των νέων με μεταναστευτικό υπόβαθρο στην γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας μέσω μίας κατάλληλης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης”, επεσήμανε με την ευκαιρία της εκλογής του ο νέος Πρόεδρος.

Στο επταμελές Ομοσπονδιακό Προεδρείο του DHW ανήκουν επίσης: ο δικηγόρος και Πρόεδρος  του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Προστασίας Ακινήτων Εξωτερικού (DHSG) και της  Ένωσης Αποδήμων Ιδιοκτητών Ακινήτων ( Property Union of Greeks Abroad – PUGA ) Δημήτρης Θ. Κούρος  σαν Γενικός Γραμματέας, ο επιχειρηματίας Μάρκος Δαμίγος σαν Γενικός Οικονομικός Επόπτης  και  σαν Αντιπρόεδροι:  ο πρώην Επίτιμος Πρόξενος Γιάννης Βασιλείου (κοσμηματοπώλης, Βόννη),  ο Γιώργος Παχιαδάκης (Επικοινωνιολόγος, Ντίσελντορφ), ο Γιάννης Μπούρλος-Μάϊ  (ιδρυτικός πρόεδρος / Κολωνία) και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης (Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Υδρογόνου, Hydrogen Europe / Βρυξέλλες).

Για την νέα του θητεία (2017-2020) το Ομοσπονδιακό Προεδρείο έχει σημαντικά σχέδια. Το 2018 ο DHW κλείνει 25 χρόνια δραστήριας παρουσίας στην Γερμανία. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η οποία σχετίζεται επίσης με την αύξηση της ελληνικής παρουσίας στη Γερμανία (στατιστικά πάνω από 470.000 και πολλοί από αυτούς από τη Βόρεια Ελλάδα), όπως και οι  πρωτοβουλίες της Γερμανικής Κυβέρνησης για στήριξη της Ελλάδας (Γερμανοελληνική Συνέλευση, Γερμανοελληνικό Πρόγραμμα για τα Μαρτυρικά Χωριά,  Ελληνογερμανική Συνεργασία των Επιμελητηρίων, Γερμανοελληνικό  Ίδρυμα Νεολαίας, Γερμανοελληνική Τεχνολογική και Ερευνητική Συνεργασία, Γερμανοελληνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων, κλπ.) είναι τομείς όπου ο DHW ως ο μόνος επιχειρηματικός φορέας που συνδέει τις δύο χώρες καλείται να συνεισφέρει ενεργά και ουσιαστικά.

 

Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη –  3 βραβεία για το ΔΕΛΑΣΑΛ

Με τρεις διακρίσεις επέστρεψε η τριμελής αποστολή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Ο  Δημήτρης Μπουφίδης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας, εκπροσωπώντας την Ιταλία. Η Ιωάννα Τσακαλίδου βραβεύτηκε ως η καλύτερη Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι, εκπροσωπώντας την Ισπανία. Τέλος, η Δέσποινα Στόικου βραβεύτηκε με Εύφημο Μνεία στην επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, εκπροσωπώντας τον Λίβανο.

Προηγούμενο άρθροΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
Επόμενο άρθροINTERLIFE: ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ… ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.