Λίγο πιο κοντά φαίνεται ότι …έρχεται η Silicon Valley της Καλιφόρνια και το Hollywood

0
2789

Outsourcing , εξωτερική ανάθεση έργων αλλά και συναντήσεις με την ελληνική κοινότητα του Πανεπιστημίου Stanford καθώς και συζητήσεις με τις εταιρείες της περίφημης Silicon Valley όπως για παράδειγμα τη Google, περιλαμβάνει η πλούσια ατζέντα της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, όπως εξηγεί στο thinkfree.gr ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας,  Κωστής Καγγελίδης.
Η επιχειρηματική αποστολή, για την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και του Film Office στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.
Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν τη Silicon Valley, με στόχο, όπως τονίζει ο επικεφαλής της αποστολής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να έρθουν πιο κοντά στους τεχνολογικούς κολοσσούς, με έμφαση στον κλάδο της καινοτομίας. Επιδίωξή μας είναι να αναπτυχθούν συνεργασίες, να κερδίσουμε σε τεχνογνωσία και να παρουσιάσουμε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, με κορυφαίο το ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας κέντρα».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τα μέλη της αποστολής θα έχουν συναντήσεις σε εταιρίες – ηγέτες του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων η Google και η Facebook. Στην επίσκεψη στη Google μάλιστα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν το μηχανισμό υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί στην Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια και οι φορείς που διοργανώνουν την αποστολή θα παρουσιάσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ελλάδας σε εκδήλωση με τίτλο «Discover Greece» (Ανακαλύψτε την Ελλάδα). Εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Διευθυντής του ψηφιακού hub του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στη Silicon Valley Eric Thelen, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AgentRisk Jon Vlachogiannis κ.ά.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο hub καινοτομίας «360 Lab San Francisco».
Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Silicon Valley, με θέμα τη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Silicon Valley με συμμετέχοντες στελέχη εταιριών τεχνολογίας, επενδυτικών funds, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, angel investors, καθηγητών πανεπιστημίων, επιχειρηματιών κτλ. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το οικοσύστημα καινοτομίας και ICT της Θεσσαλονίκης και το «Thessaloniki Innovation Friendly Destination». Εισηγητές εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μεταξύ άλλων, θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Technology Exec της Silicon Valley Αθανάσιος Κατσιούλας, ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγγελίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας Παντελής Αγγελίδης και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
«Θα γίνουν συναντήσεις με την ελληνική κοινότητα του Πανεπιστημίου Stanford , αλλά και συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων πληροφορικής όπως για παράδειγμα της Google, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή στο κορυφαίο συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες το «TechCrunch Disrupt», εξηγεί ο κ Καγγελίδης.
Στη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στο Stanford , ο Περιφερειάρχης Απ Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει ομιλία με κεντρικό θέμα «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χαρακτηριστικά της περιοχής και τις δυνατότητές της σε φοιτητές, καθηγητές, startuppers , ερευνητές και επιχειρήσεις.
.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο, ομογενειακές οργανώσεις, αλλά και με τη Δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο London Breed και τον Δήμαρχο του Λος Άντζελες Eric Garcetti. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επίσης θα επισκεφτεί το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (American Hellenic Council of California), όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Ομογένειας στις ΗΠΑ.
Η επίσκεψη όμως έχει διττό χαρακτήρα, καθώς στο πλαίσιο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη στο Hollywood της Καλιφόρνια, με εταιρίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, με στόχο να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τη διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών ως προς τη στήριξη των εταιριών οπτικοακουστικών παραγωγών, που θέλουν να έρθουν στην Κεντρική Μακεδονία και να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Παράλληλα, στόχος είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία των κατάλληλων κινηματογραφικών δομών στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν από εταιρίες παραγωγής του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο.
Ακόμη έχει προγραμματίσει συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Εταιρειών Κινηματογράφου Αμερικής (Motion Picture Association of America) στο Hollywood με εκπροσώπους των εταιριών – κολοσσών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως Netflix, HBO, Walt Disney Studios, Paramount Pictures, NBC/Universal, CBS, Fox και Warner Bros. Επίσης, θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Millennium Films, με τον Πρόεδρο της εταιρείας Jeffrey Greenstein και τον Συντονιστή Sam Schulte.
Στη διάρκεια της παραμονής του στην Καλιφόρνια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ των ΗΠΑ.
Η επίσκεψη στις ΗΠΑ θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.