«Από χέρι σε χέρι» κι από παιδιά για παιδιά γεφυρώνονται οι πολιτισμοί

0
749

Η ομάδα του προγράμματος «LitBridge – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς μέσω της Λογοτεχνίας και της Αφήγησης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Από χέρι σε χέρι» την Κυριακή 14 Μαΐου στις 17.00 στην Παιδική Γωνιά της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα 1. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι υπεύθυνες του προγράμματος Βυζαντιάδου Σοφία και Βογιατζή Δώρα.

Οι μικροί συγγραφείς θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου και θα προβληθεί η ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Η Συνάντηση» που είναι βασισμένη σε ιστορία του βιβλίου. Την εκδήλωση ακολουθεί βιωματική αφήγηση παραμυθιού από την ομάδα του Κέντρου Θεάτρου Έρευνας Θεσσαλονίκης και δημιουργία του «Δέντρου των Αξιών» με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Το Βιβλίο
Το βιβλίο «Από χέρι σε χέρι…» αποτελεί μία ανθολογία κειμένων που παρήγαγαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης και μία ομάδα παιδιών προσφύγων. Συνέβαλαν όλοι τόσο στη συγγραφή όσο και στην εικονογράφησή του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο σάρκα και οστά στη φαντασία και στον λόγο τους. Στο βιβλίο αυτό η φιλία, η διαφορετικότητα, η φιλοξενία αναδεικνύονται μέσα από τη σκέψη, τα λόγια και τις εικόνες των παιδιών.

Το Πρόγραμμα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «LitBridge – Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς μέσω της Λογοτεχνίας και της Αφήγησης» αποτελεί μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί να φέρει σε επικοινωνία παιδιά προερχόμενα από διαφορετικό κοινωνικό και πολιτισμικό παριβάλλον, να ενισχύσει την αναγνωστική κουλτούρα μέσω της λογοτεχνίας και της αφήγησης, να αναπτύξει την κριτική σκέψη και να προβάλει την αξία του δικού τους λόγου.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το START – Create Cultural Change της Robert Bosch Stiftung (ίδρυμα Robert Bosch) και το Goethe – Institut Θεσσαλονίκη και της Ομοσπονδιακής Ένωσης Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας
INFO

Αρχική


https://www.facebook.com/LitBridge-333123043717230/?fref=ts
http://www.bosch-stiftung.de/content/language2/html/60449.asp

Προηγούμενο άρθροΜπέκετ από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στο Θέατρο «Τ»
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπική Συναυλία με την Ορχήστρα Εγχόρδων Pro Musica
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.