ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΡΓΙΟ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ

0
851

logothetidis

Με το βραβείο Αριστείας τιμάται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Πέμτπη 31 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας  καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

  • Ο καθηγητής  Στέργιος Λογοθετίδης έλαβε το Πτυχίο Φυσικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1977, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Φυσικού- Ραδιοηλεκτρολόγου το 1980 και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο ίδρυμα το 1983. Στην συνέχεια εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Max-Planck Institute Στουτγάρδης και στο Synchrotron Radiation Laboratory at BESSY, στο Βερολίνο μέχρι το 1985, καθώς επίσης και την περίοδο 1988-89
  • Tο 1992 ίδρυσε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, και είναι υπεύθυνος, του ερευνητικού Εργαστηρίου Λεπτών Υμενίων – Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας – LTFN (http://www.ltfn.gr).
  • Το 1999 εκλέχτηκε Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής, ενώ την τετραετία 2005-2009 διετέλεσε Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος.
  • Το 2002 οργάνωσε (μαζί με συναδέλφους από τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γενικό Τμήμα Πολυτεχνείου του ΑΠΘ και το Ερευνητικό Κέντρο “Δημόκριτος”) το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες – Ν&Ν” (http://nn.physics.auth.gr), στο οποίο είναι Διευθυντής.
  • Το 2003 οργάνωσε και είναι συντονιστής του Θεματικού Δικτύου Έρευνας “Νανοτεχνολογία & Νανοβιοτεχνολογία” (ΝΑΝΟΝΕΤ) (www.nano-net.gr), το οποίο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.
  • Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες.
  • Το 2013 οργάνωσε και είναι συντονιστής του Ελληνικού Οργανισμού Οργανικών & Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών (Hellenic Organic & Printed Electronics Association – HOPE-A, www.hope-a.com), ο οποίος έχει στόχο την οργάνωση των Ελληνικών βιομηχανικών και ακαδημαϊκών φορέων που δραστηριοποιούνται στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των Οργανικών Ηλεκτρονικών και την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας των Οργανικών & Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών..

 

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αίθουσα τελετών 2ος Όροφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.