Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν app για να καθαρίσουν τους ωκεανούς!

0
496

«Βασικό εργαλείο της oclean αποτελεί μια καινοτόμα εφαρμογή για smartphones. Σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση στο βυθό να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και με λίγα μόλις ‘βήματα’. Ο χρήστης της εφαρμογής αφού εντοπίσει τη ρύπανση θα μπορεί να επιλέξει το είδος (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη». M αυτά τα λόγια ο Προεδρος της εικονικής επιχείρησης oclean (ocean+clean), μας κάνει τις πρώτες συστάσεις για την καινοτόμο εφαρμογή της ομάδας του εξήγησε ο πρόεδρος της «εικονικής επιχείρησης» και μαθητής της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Χρήστος Καλαμπουκάς.
Το oclean, είναι μία καινοτόμα εφαρμογή για smartphones και φιλοδοξεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών και πολυεπίπεδων προβλημάτων της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας. Παράλληλα, είναι και το ερευνητικό και εκπαιδευτικό project 18 μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας του ιδρύματος και αποτελεί τη συμμετοχή τους στην εμπορική έκθεση και διαγωνισμό για την ανάδειξη των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos κι διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.
«Όταν η ένδειξη είναι κόκκινη σημαίνει ότι έχει εντοπιστεί μολυσμένη περιοχή. Όταν είναι πράσινη σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και η περιοχή έχει καθαριστεί! Στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του ‘πριν’ και του ‘μετά’ για μία ουσιαστική και υπεύθυνη θέση, για ένα καλύτερο μέλλον. Καθαρισμός λοιπόν σε… βάθος!», πρόσθεσε η διευθύντρια του τεχνολογικού τμήματος της «επιχείρησης» και μαθήτρια της Α’ τάξης του ΓΕΛ, Βασιλική Τζοβάρα. «Σλόγκαν μας είναι το ‘νοιάζομαι και δρω για έναν καθαρό βυθό’. Όλη η ομάδα είχε προβληματιστεί από την μόλυνση στο βυθό, η οποία απειλεί άμεσα το περιβάλλον και τις ζωές μας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι μέχρι το 2050 τα σκουπίδια στο βυθό θα ξεπερνούν σε αριθμό τα ψάρια. Αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να μην μας επηρεάσει», υπογράμμισε η υπάλληλος στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της «επιχείρησης» και μαθήτρια Β’ τάξης του ΓΕΛ, Τάνια Καλαμπουκά.

«Η ομάδα των 18 μαθητών πήρε από την αρχή πολύ σοβαρά το πρότζεκτ. Όλοι τους δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να στήσουν από το μηδέν την εφαρμογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αισιοδοξούμε ότι στον διαγωνισμό της 28ης Φεβρουαρίου θα πάμε εξαιρετικά καλά», είπε η υπεύθυνη καθηγήτρια Μελίνα Μπρόζου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.