Με απολυμάνσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους και καλό εξαερισμό, κερδίζουμε τη μάχη κατά του COVID 19

0
92

Απολύμανση και εξαερισμό συστήνει άμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους ο καθ Δ Σαρηγιάννης
Εξαερισμός, αερισμός και απολύμανση του εσωτερικού αέρα. Μ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να επανακτήσουμε την κανονικότητά μας, τονίζει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Όπως τόνισε, «ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων και η απολύμανσή τους μαζί με τη διενέργεια όλων και περισσότερων εμβολιασμών είναι τα κλειδιά για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα την πανδημία.
Όσο πιο σύντομα θα καταφέρουμε να απολυμάνουμε τους χώρους στους οποίους ζούμε και εργαζόμαστε τόσο περισσότερο θα μειώσουμε το κόστος της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί ο COVID 19. Η αερομεταφερόμενη μετάδοση φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σημαντική για τον SARS-CoV-2 από ό, τι για άλλους κοροναϊούς. Κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα από τοπικό σε περιφερειακό και κεντρικό , εθνικό και ιδιωτικό τομέα (οι εργοδότες) πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων, της Δημόσιας συγκοινωνίας, των σχολείων και των πανεπιστημίων και μάλιστα άμεσα.
Πώς έλεγξαν οι χώρες της ΝΑ Ασίας τον κορονοϊό
O «χάρτης» της Κυβέρνησης στην Αγγλία, αναφορικά με τον τερματισμό των περιορισμών του κορονοϊού εμπεριέχει μέτρα που ενδέχεται να αυξήσουν το ρυθμό με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιος, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, συμπληρώνοντας ότι μερικά από αυτά είναι αναπόφευκτα.
«Ακόμη κι όταν ανοίγουμε ξανά μπορούμε να μετριάσουμε τον κίνδυνο και να οδηγηθούμε σε ένα καλοκαίρι χωρίς αναζωπύρωση» σημειώνει η εφημερίδα.
Όχι στον συγχρωτισμό. Ναι στον καλό αερισμό των χώρων
Ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι χώρες της ΝΑ Ασίας μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία, είναι ότι αντιλήφθηκαν νωρίς πώς ακριβώς αερομεταφέρεται ο ιος και πώς εξαπλώνεται. Έτσι δόθηκαν από νωρίς οι ακριβείς οφηγίες για την αποφυγή κλειστών χώρων , συγχρωτισμού και κοντινών συνομιλιών. Όλα αυτά βοήθησαν στο να αποφευχθούν μέτρα σκληρού lockdown.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι κατευθύνσεις σ αυτές τις προφυλάξεις δίνουν προτεραιότητα στο συχνό πλύσιμο των χεριών στην τήρηση αποστάσεων, στον καλό εξαερισμό.
Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ένας βασικός τρόπος καθαρισμού του αέρα είναι το άνοιγμα των παραθύρων και ο καλός αερισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.