6ο The Prince Summerwine-Festival: Το κορυφαίο οινικό γεγονός 1 & 2/6

0
1071

Δύο απολαυστικές βραδιές γεμάτες κρασί, γεύσεις και μουσική, στην πλατεία του Mediterranean Cosmos την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουνίου 20.30-00:00

Για έκτη συνεχή χρονιά οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσουν τα κρασιά του φετινού καλοκαιριού. Για πρώτη φορά φέτος θα εκθέσουν και παραγωγοί εδεσμάτων που συνοδεύουν το κρασί. Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική, μαγειρικά και γευσιγνωστικά Happenings.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 1/6 & Σάββατο 2/6

20.30 – 00.00         Aνοιχτή γευσιγνωσία

20.00 – 20.45          Blind Tasting για νέους φίλους του κρασιού παρουσιάζουν ο οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης και ο οινογράφος Παύλος Γκέγκας (δηλώσεις συμμετοχής στο 2310454187 ή στο [email protected])

20.45 – 21.30 | Οινομαγειρέματα με τη Νίκη Μηταρέα. Η γνωστή μαγείρισσα και δημοσιογράφος γεύσης θα μαγειρέψει ζωντανά “με κρασί & ελληνικά”. Την Παρασκευή 1/6 μαζί της ο Πατέρας Επιφάνειος του Ι.Κ. Αγίου Ευσταθίου (οινοποιείο Μυλοπόταμος) θα μας φέρει κοντά στην Αγιορείτικη κουζίνα.

Μόνο Σάββατο 2/6

21.30 | Winelates = Wine + Pilates | Παγκόσμια πρώτη επίδειξη ενός εκπληκτικού νέου τρόπου γευσιγνωσίας από τα Γυμναστήρια “Viva la Vita”

Ζωντανή μουσική  Les Au Revoir(1/6) και “Μαρία Μούρτζου & Band(2/6)

Κάθε επισκέπτης με την είσοδό του στο χώρο του SUMMERWINE FESTIVAL θα παραλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, καθώς και το πλήρες, συλλεκτικό έντυπο παρουσίασης των παραγωγών και των κρασιών τους.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το The Prince Barsserie (Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη) και ο πολυχώρος κρασιού The Winehouse (Κέννεντυ 7, Πυλαία, Θεσσαλονίκη) με την ευγενική υποστήριξη του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos.

Είσοδος: 7€ (με την μορφή κουπονιού κατανάλωσης στο ThePrince Barssserie).

Χορηγοί της Εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Ζέω, AEG, S. Pellegrino, Sephora, Cosmos Fruits.

Κρασιά, αποστάγματα και εδέσματα των εξής εκθετών θα παρουσιαστούν:
Aβαντίς / Εύβοια, Αδάμ Οίνοι, Αkrathos / Χαλκιδική, Anatolikos Vineyards / Ξάνθη, Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη, Οινοποιία Βούλγαρη, Οικογενειακό οινοποιειό Ασλάνη / Θεσσαλονίκη, Βασάλτης / Σαντορίνη, Κτήμα Βιβλία Χώρα / Καβάλα, Κτήμα Γεροβασιλείου/ Θεσσαλονίκη,  Κτήμα Γκαζωρίτης / Σέρρες, Ζεω / Θεσσαλονίκη, Απόστολος Θυμιόπουλος / Νάουσα, MyCava – Depot de Vin / Θεσσαλονίκη, Αρτέμης Καραμολέγκος / Σαντορίνη, Κτήμα Καρανίκα / Αμύνταιο, Κτήμα Κλωναρίδη / Δράμα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη / Νάουσα & Αμύνταιο, Κτήμα Κόκκινου / Νάουσα, Κτήμα Nico Lazaridi / Δράμα, Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου / Καβάλα, Κτήμα Λυραράκη / Ηράκλειο, Μέγα Σπήλαιο / Ορεινή Αιγιαλεία, Μεσήμβρια Οινοποιητική / Θεσσαλονίκη, Κτήμα Μητραβέλα / Νεμέα, Κτήμα Μουσών / Θήβα, Μπουτάρη Οινοποιητική /Νάουσα-Γουμένισσα- Αττική-Μαντινεία-Σαντορίνη-Ηράκλειο, Μυλοπόταμος / Άγιον Όρος, Φάρμα Κουτσιώφτη / Βέροια, Οινοποιία Σκίουρος / Θεσσαλονίκη, Κτήμα Παπαγιάννη / Χαλκιδική, Κτήμα Παπαγιαννούλη / Κατερίνη, Κτήμα Παπρά / Τύρναβος, Κτήμα Παυλίδη / Δράμα, Κτήμα Πόρτο Καρράς / Χαλκιδική, Ποτοκίνηση Χαλκηδώνας,  Κτήμα Ρωμαλίδη / Σέρρες, Οινοποιία Σακαλάκη / Κιλκίς, Κτήμα Τάτση / Γουμένισσα, Oenops /Δράμα, Oenos Nature & Τετράμυθος / Ορεινή Αιγιαλεία, Ευάγγελος Τσάνταλης / Χαλκιδική-Άγιον Όρος-Μαρώνεια-Νάουσα-Ραψάνη, Οινοποιία Τσικρικώνη / Καβάλα, Κτήμα Χατζηβαρύτη / Γουμένισσα, Κτήμα Χατζημιχάλη / Αταλάντη, Cavino / Αχαϊα, Κτήμα Florian / Θεσσαλονίκη, Celini / Νεμέα- Μακεδονία, Global Foods / Θεσσαλονίκη, Jara Sole / Veneto-Ιταλία, Lost Lake Distilery, Mas de Quernes / Ν. Γαλλία, La Tour Melas / Αχινός, Moschopolis / Θεσσαλονίκη, Mr.Vertigo / Αθήνα, Oenops/ Δράμα, Osteria / Ιταλία, Semeli / Νεμέα & Μαντινεία, Thalia Wines / Κρήτη, Trilogia / Πύργος, Trofelia / Θεσσαλονίκη, TheWinehouse / Θεσσαλονίκη, Winetherapy / Θεσσαλονίκη

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Σμαρώς Τζενανίδου στο Κτήμα Χρηστίδη στις 30/5
Επόμενο άρθροΈξω βγες… ή η ατζέντα του Freethinker
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως πολιτιστικός συντάκτης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Δέλτα) και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.