ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ… [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

0
1768

Κείμενο – Φωτογραφίες: Λευτέρης Ζωπίδης

Συμμετείχαμε στην ξενάγηση σ’ έναν από τους σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Open House». Στην είσοδο του σταθμού «Ευκλείδης» έχουν τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, κυλιόμενες σκάλες και υπολείπεται μόνο η αρχιτεκτονική διαμόρφωση. Ξεναγηθήκαμε στον εργοταξιακό χώρο, φορώντας καθ’ όλη την διάρκεια της ξενάγησης κράνος για λόγους ασφαλείας. Οι εντυπώσεις μας απο τον εν λόγω σταθμό πολύ θετικές μιας και η ξενάγηση και η πληροφόρηση που δεχτήκαμε απο τους υπευθύνους ήταν άψογη, η όλη κατασκευή του σταθμού εντυπωσιακή και η αίσθηση στα 30 μέτρα υπό το έδαφος στο επίπεδο που θα κυκλοφορούν οι μελλοντικοί συρμοί καθώς και η οπτική/προπτική από τις σήραγγες επιβλητικά και εντυπωσιακά «χαοτική»!!!

Ο σταθμός «Ευκλείδης» είναι ο όγδοος στη σειρά και κατασκευάζεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κατσιμίδη, Ασκληπιού και Ομήρου. Βρίσκεται σε βάθος 22 μ. (στάθμη αποβάθρων) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα, από τα οποία το πρώτο είναι αυτό της εξυπηρέτησης επιβατών. Στα επόμενα δύο χωροθετούνται ηλεκτρολογικοί και μηχανολογικοί χώροι, ενώ στο τέταρτο βρίσκεται η αποβάθρα. Ο «Ευκλείδης» διαθέτει κεντρική αποβάθρα, όπως και οι υπόλοιποι σταθμοί, με πλάτος 10 μ. και μήκος 60 μ.

metro7

metro5

metro1
metro3

metro4

metro6
metro2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.