Η ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ… ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

0
1581
www.enet.gr
www.enet.gr

Με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του στην ιστοσελίδα voria.gr ο πρώην αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του δ.σ. της Αττικό Μετρό, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρεμβαίνει σχετικά με την λύση που προτείνει η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ και παρουσιάστηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΤΕΕ-ΚΜ (της οποίας μέλος είναι ο κ. Ζέρβας).

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Εμείς παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα που αναφέρεται στις αρχαιότητες και τη φιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το αν πρέπει να αποσπαστούν και να επανατοποθετηθούν ή όχι. Γράφει, λοιπόν, ο κ. Ζέρβας:

“Η προτεινόμενη αυτή λύση μετά από κυοφορία πολλών μηνών παρουσιάστηκε επίσημα, με όποια οικονομοτεχνική λεπτομέρεια είναι σήμερα γνωστή, στην αρμόδια επιτροπή του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας από την Αττικό Μετρό ΑΕ. Με βάση αυτά που παρουσιάσθηκαν είναι προφανές ότι: (…)

  • Οποιαδήποτε ανασκαφικά ευρήματα υπάρχουν κάτω από το επίπεδο του βυζαντινού δρόμου δε θα αποκαλυφθούν ποτέ, καθώς θα μείνουν καταχωμένα. Δηλ. όλα τα πιθανά ευρήματα που αφορούν την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Να υπενθυμίσω ότι στο σταθμό της Αγίας Σοφίας όπου έχει βρεθεί τμήμα του ίδιου βυζαντινού δρόμου, έχει ήδη αποσπασθεί και η αρχαιολογική έρευνα συνεχίσθηκε σε κατώτερα στρώματα όπου έχουν βρεθεί τμήματα του ελληνιστικού – ρωμαϊκού δρόμου.
  • Όσα ευρήματα βρεθούν στις παρακείμενες ανασκαφές του σταθμού Βενιζέλου που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή της υπό συζήτηση λύσης (φρεάτια, κλιμακοστάσια. υπόγειες διαβάσεις) έχει προαποφασισθεί να αποσπασθούν, χωρίς περαιτέρω συζητήσεις, αξιολογήσεις και ανεξάρτητα από την αρχαιολογική τους αξία. Ευαισθησίες a la cart! (…)”
Προηγούμενο άρθροΗ ΑΚΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Επόμενο άρθροBREXIT: ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ;
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.