Μία ακόμη ελληνική έξυπνη στάση στη Θεσσαλονίκη!

0
595

Μπορεί η ελληνική καινοτομία να ενσωματωθεί στην καθημερινή μας ζωή; Την απάντηση δίνουν για μιά ακόμη φορά η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών που τοποθετεί μια ελληνική ενεργειακή στάση στην περιοχή του.

Πρόκειται για μια «στάση» λεωφορείου, η τοξωτή οροφή της οποίας εμπεριέχει οργανικά εκτυπώσιμα φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική δίνουν τη δυνατότητα στους διερχόμενους να εξυπηρετηθούν, φορτίζοντας τις φορητές τους συσκευές, όπως τηλέφωνα, tablets, laptops, κ.ά.
Η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στον «έξυπνο» τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το φωτοβολταϊκό σύστημα που δύναται να παράγει ενέργεια από το απλό φως της ημέρας, χωρίς απαραίτητα την ύπαρξη ηλιοφάνειας.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πιστοποιημένης και μοναδικής ευρεσιτεχνίας επιμελείται η Ελληνική Εταιρεία OET (ORGANIC ELECTRONIC TECHNOLOGIES), που παρασκευάζει τα προϊόντα της με τη μέθοδο της εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικώς οργανικά, ανακυκλώσιμα υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον και δεν έχουν καμία σχέση με ανάλογου είδους επιβλαβή πατενταρισμένα προϊόντα του παρελθόντος.

Η νέα αυτή «ενεργειακή στάση» αποτελεί τη συνέχεια του πρωτοποριακού για την Ελλάδα και όχι μόνο προγράμματος που ξεκίνησε από το περασμένο έτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, όταν για πρώτη φορά τοποθέτησε ανάλογη κατασκευή μπροστά στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.