Μια σπάνια συνάντηση στην πιο μεγάλη βραδιά του χρόνου

1
464

Μια μεγάλη συνάντηση, από αυτήν που βλέπεις μόνο μια φορά στη ζωή σου, συμβαίνει σήμερα στον ουρανό και στον δικό μας…πλανήτη το Ίντερνετ οι πληροφορίες φθάνουν εδώ και μέρες.
Η Google αφιέρωσε το doodle της σ αυτό το σπάνιο γεγονός καθώς η συνάντηση των δύο πλανητών συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια.
Αυτό που θα συμβεί απόψε είναι ότι οι δύο πλανήτες θα βρεθούν τόσο κοντά ώστε θα φαίνονται σαν ένα ουράνιο σώμα. Την τελευταία φορά που οι πλανήτες ήταν τόσο κοντά ήταν στις 16 Ιουλίου 1623. Φυσικά, οι πλανήτες δεν είναι πραγματικά κοντά μεταξύ τους, ο Δίας απέχει αυτήν τη στιγμή 886.440 χιλιόμετρα από τη Γη και ο Κρόνος άλλα 733.205 χιλιόμετρα. Συμβαίνει ωστόσο να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση και η συνάντηση αυτή είναι ορατή από τα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Η φετινή συνάντηση θα εναρμονιστεί με το Χειμερινό ηλιοστάσιο (21 Δεκεμβρίου), όταν σημειώνεται η μικρότερη μέρα και η μεγαλύτερη νύχτα. Το να συμπέσει το χειμερινό ηλιοστάσιο με τη Μεγάλη Σύζευξη είναι σπάνιο, ενώ ακόμα πιο σπάνιο είναι το γεγονός πως τα δύο αστρονομικά αυτά φαινόμενα συμπίπτουν και με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων αστέρων του έτους, των λεγόμενων Αρκτίδων.
Αυτή η σπάνια συνάντηση είναι η μοναδική μέχρι τώρα που καταγράφει ο πολιτισμός μας με τηλεσκόπιο , ενώ το γεγονός ότι συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου , κάνει τη σημερινή μέρα ή μάλλον βραδιά ακόμη πιο αξιοσημείωτη.
Οι ειδικοί λένε ότι μόνο με τηλεσκόπιο είναι ορατή η συνάντηση, αλλά εσείς κοιτάξτε και με γυμνά μάτια ψηλά, όσο ψηλότερα μπορείτε. Το χρειαζόμαστε!!! Χωρίς κωδικό! Με μια βόλτα στο μπαλκόνι!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.