ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ@2018: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΙ, ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ MOMUS

0
2644

 

 

Του Ηρακλή Παπαϊωάννου | διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφήνει πίσω του το 2017 (για να το υποδεχτούμε εκ νέου το 2018) είναι η απόλυτη υποστελέχωση.

Η μεγαλύτερη προσδοκία για τη νέα χρονιά είναι η αναμενόμενη συνένωση τριών σημαντικών μουσείων της πόλης στον ενιαίο φορέα του MOMus, που πρόκειται να αποτελέσει πολιτιστικό οργανισμό υπερτοπικής εμβέλειας.

Για το 2018 οι φίλοι του Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης μπορούν να περιμένουν:

  1. Την έκθεση με αυτοπορτραίτα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών που θα εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο, σε έναν ζωντανό διάλογο με την εποχή της μαζικής αυτοπροσωπογραφίας.
  2. Την επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας που οργανώνεται από το μουσείο, και αποτελεί ένα σταυροδρόμι συνάντησης της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής, νέων και ωριμότερων δημιουργών.

Σε όλους τους φίλους του μουσείου, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και το ευρύτερο φωτογραφικό κοινό της χώρας, ευχόμαστε το 2018 να φέρει υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα. Ευχόμαστε ακόμη ο πολιτισμός να μας ενώσει περισσότερο ακόμη για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής.

*Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές γράφουν για το τι άφησε πίσω του ο παλιός χρόνος, ποιες προσδοκίες γεννά ο καινούριος και τι μεγάλο θα δούμε από τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης το 2018

Πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα thessnews, φύλλο 5.1.2018 

Προηγούμενο άρθροΣ. ΒΟΪΚΟΥ: «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ»
Επόμενο άρθροΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.