ΘΕΡΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

0
501

Φωτοϊστορίες και δημιουργικό παιχνίδι στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης / Δέκα ημέρες, είκοσι διαφορετικές δραστηριότητες με αφορμή τη Φωτογραφία!

Φανταστικοί κόσμοι και φωτοϊστορίες «ζωντανεύουν» αυτό το καλοκαίρι στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης και παιχνιδιού του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης! Θα φωτογραφίσουμε και θα φωτογραφηθούμε, θα αποπειραθούμε να φτιάξουμε χαρτί και να δημιουργήσουμε άλμπουμ, να διαφημίσουμε αυτά που… δεν μας αρέσουν, να γράψουμε ποίηση και να παίξουμε θέατρο.

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά

Για δύο εβδομάδες μέσα στον Ιούλιο, ο χώρος του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο δημιουργικότητας και φαντασίας. Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη φωτογραφία, το θέατρο, τη ζωγραφική και το κολάζ, κατανοώντας συγχρόνως και θέματα που σχετίζονται με το φωτογραφικό μέσο. Μερικές από τις δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια των δύο εργαστηρίων είναι η δημιουργία φωτογραφικών εικόνων, η διερεύνηση της έννοιας του πορτραίτου, η δημιουργία φωτοϊστοριών, καθώς και η κατασκευή φωτογραφικών άλμπουμ με την τεχνική της βιβλιοδεσίας. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εργαστηρίων έχουν αναλάβει η μουσειολόγος και εκπαιδευτικός θεάτρου Αγάπη Γκιούνα και η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ Μαρία Κοκορότσκου.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, τις ώρες 9:30-14:30 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, τις ίδιες ώρες.

Τα εργαστήρια λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συνδυαστικά.

 

Κόστος συμμετοχής: 60,00 ευρώ/άτομο ανά εργαστήριο. Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια, καθώς και για τη συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής και για τα δύο εργαστήρια μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα, να έχουν φάει πρωινό και να έχουν μαζί τους επαρκή σνακς για όλη την ημέρα, καπέλο και αντιηλιακό.

Όσα παιδιά έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, παρακαλούνται να τη φέρουν μαζί τους, όπως και τα καλώδια USB για σύνδεση με τον Η/Υ.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310.566716 / [email protected]).

Αγάπη Γκιούνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία (Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ) και στη Μουσειολογία (Τμήμα Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ). Έχει πολυετή πείρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Έχει εκπονήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με χώρους τέχνης, συνδυάζοντας το θέατρο και τα εικαστικά. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση ενηλίκων και έχει συμμετάσχει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σχετικά με το θέατρο. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της είναι η χρήση του θεάτρου στα μουσεία, καθώς και η σκηνογραφική διάσταση των μουσειακών εκθέσεων. Είναι μέλος της ομάδας Θεάτρου Φόρουμ SoloΚρύο.

*H Μαρία Κοκορότσκου σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή και Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στη Μουσειολογία και στην Πολιτιστική Κληρονομιά στο University College London και στην Παιδαγωγική του Θεάτρου στο ΑΠΘ. Έχει εκπονήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και σε οικογένειες. Παράλληλα, έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης δασκάλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την οπτική παιδεία, την τέχνη της φωτογραφίας και το θέατρο, και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων αισθητική αγωγή και θέατρο. Στα άμεσα ενδιαφέροντά της είναι η χρήση του θεάτρου και του δράματος ως μέσο ανάπτυξης της οπτικής παιδείας στα μουσεία.

Προηγούμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ
Επόμενο άρθροMAKE A WISH PARTY ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΙΣ 29/6
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.