ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ 20/12-7/1

0
1519

Με ειδικό ωράριο αλλά με τις δράσεις του σε πλήρη εξέλιξη θα λειτουργήσει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κατά τις μέρες των εορτών, από τα Χριστούγεννα έως τα Φώτα. Μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, ένα πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήρι, η έκθεση θεάτρου σκιών «Το Ηρωικό Δράμα στο Θέατρο Σκιών» και, φυσικά, η σπουδαία μόνιμη έκθεση κειμηλίων, τεκμηρίων από τη Μακεδονία του 19ου – 20ου αιώνα καθώς και συλλογή σύγχρονων ζωγραφικών έργων εμπνευσμένα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΤην διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 19.30 μ.μ. και φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Μουσείου.

Ώρα Προσέλευσης 19.00 μ.μ.

Ώρα Έναρξης 19.30 μ. μ.

Τιμή Πρόσκλησης 10 €

Διάθεση προσκλήσεων: Κ. Τρυφωνάκη, τηλ. 2310-229778 & [email protected]

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ : Για παιδιά 7-12 ετών, από τις 27 έως 29 Δεκεμβρίου (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) 10:00 π.μ.-14:00μ.μ.

Στο χώρο του Μουσείου μας τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους μεγάλους ζωγράφους που απασχολήθηκαν με τις γιορτές του Δωδεκαημέρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μικροί μας φίλοι, με βιωματικό τρόπο, να εξοικειωθούν με διάφορα εικαστικά έργα και τους συμβολισμούς τους, να πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές, ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Το εργαστήριο τελεί υπό την επίβλεψη της κ. Σταυρούλας Μαυρογένη Επίκουρης Καθηγήτριας ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας του Ιδρύματος.

Δηλώσεις συμμετοχής: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23)

Τηλ .: 2310229778, email: [email protected]

Όριο συμμετεχόντων: 20 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ : Στις επτά αίθουσες του ισογείου προβάλλονται παραστατικά οι κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ού αι., καθώς επίσης οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Τη σχολική χρονιά 2017-2018, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα φιλοξενεί, στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, την έκθεση με τίτλο «Το Ηρωικό Δράμα στο Θέατρο Σκιών». Ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης και μέσα από τα έξυπνα αστεία του σκορπίζει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Στην έκθεση παρουσιάζονται όλοι οι αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες, από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τις ανάγκες της έκθεσης παραχώρησαν πρωτότυπο υλικό στο Μουσείο μας σπουδαίοι Καραγκιοζοπαίχτες όπως οι: Θέμης Δούκας, Μιχάλης Ιερωνυμίδης, Οδυσσέας Κανλής, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Αναστάσιος Κουζής, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Χρήστος Στανίσης, Νίκος Τζιβελέκης, Μιχάλης Χατζάκης, Γιάννης Χατζής, καθώς και άλλα ιδρύματα και ιδιώτες όπως: Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα», Σπαθάρειο Μουσείο, Θανάσης Κουτσογιάννης, Τάκης Μαζαράκης, Σοφία Μιχοπούλου και Δημήτρης Φανάρας.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κατά τη διάρκεια των εορτών έχει ως εξής:

Δευτέρα 09:00-14:00

Τρίτη 09:00-14:00

Τετάρτη 09.00-20.00

Πέμπτη 09:00-14:00

Παρασκευή 09:00-14:00

Σάββατο 10:00-14:00

*Δευτέρα 25/12, Τρίτη 26/12, Δευτέρα 1/1, Σάββατο 5/1 το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778
EMAIL | [email protected]
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ – Μαθητές 1€
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Προηγούμενο άρθρο“IMMIGRANTS CARE”, ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERLIFE
Επόμενο άρθροΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ: “ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ”
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.