ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΠΟ ΣΕ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

0
690

To match Analysis EUROZONE GREECE/MARKETS/

Απάντηση με αφορμή δημοσιεύματα για «κλειστά αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους» εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού σημειώνοντας πως το εν λόγω πρόβλημα παρατηρήθηκε σε τέσσερις αρχαιολογικούς χώρους ( Αρχαία Ολυμπία, Ασκληπιείο της Κω, Λίνδος της Ρόδου και Αρχαία Μεσσήνη).και αυτό εξ αιτίας λήξης των συμβολαίων μίσθωσης.

Παράλληλα, το ΥΠΠΟ σημειώνει πως το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) έχει ήδη προκηρύξει δύο διαγωνισμούς τους οποίους οι πρώην μισθωτές προσβάλλουν συστηματικά στα δικαστήρια προκαλώντας καθυστερήσεις.

Ενώ σην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι το ΤΑΠ έχει δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες «όχι μόνο απέρριψαν τις προσφυγές, αλλά στο σκεπτικό τους διαπιστώνουν μακροχρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρείχαν οι πρώην μισθωτές».

Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΠΟ υπογραμμίζει ότι οι δικαστικές αποφάσεις «εντοπίζουν θέματα συμπεριφοράς των μισθωτών προς τους τουρίστες, προβλήματα καθαριότητας και υψηλών τιμών, μη διάθεση διατιμημένων προϊόντων επ΄ ωφελεία ακριβών προϊόντων, μη καταβολή ή μη έγκαιρη καταβολή μισθωμάτων, μη νόμιμη παρακράτηση των μισθίων και μη απόδοσή τους, φορολογικές, αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις».

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΤΑΠ εγκατέστησε μεγάλο αριθμό αυτόματων πωλητών, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας λόγω των προσφυγών και μέχρι την έναρξη της λειτουργίας των αναψυκτηρίων με τις νέες προδιαγραφές».

Αναφορικά με το αναψυκτήριο της Ακρόπολης, που βρίσκεται σε λειτουργία και σύμφωνα με καταγγελίες τουριστών και επισκεπτών στα ΜΜΕ «δεν πωλούσε νερό (προϊόν σε διατίμηση) με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αγοράζουν άλλα ακριβότερα προϊόντα, το ΤΑΠ βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον συγκεκριμένο μισθωτή σχετικά με τη λήξη της μίσθωσης».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το ΤΑΠ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και σε ελέγχους μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών».

Τέλος, το ΥΠΠΟ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου «αρχαιοφύλακες ζητούν να λαμβάνουν πέραν των αποδοχών που ορίζονται για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από το Ενιαίο Μισθολόγιο, «μπόνους» 12% επί των εισπράξεων, απαίτηση που προφανώς δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή. Αυτή η παροχή, που δεν δίνεται σε κανέναν άλλο δημόσιο υπάλληλο, έχει καταργηθεί από το 2011 όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο».

Θυμίζουμε ότι δύο μέρες πριν ο υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας είχε κάνει δήλωση με την οποία απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με τα προβλήματα στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροBREXIT VS. GREXIT
Επόμενο άρθρο«ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ» ΤΟΥ DAVE EGGERS
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.