Νέο ξεκίνημα για TV100 & FM100 με μότο «Κοίτα ψηλά!»

0
80

Με την προτροπή «Κοίτα ψηλά!» συνοδεύεται το νέο λογότυπο και το νέο μουσικό σήμα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100, του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100 και του μουσικού – εθελοντικού ραδιοφώνου FM100,6. Μια προτροπή που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, το οποίο συμπίπτει με την επέτειο των 33 χρόνων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του FM100, του ραδιοφώνου που άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στη χώρα. Το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Δημοτικών ΜΜΕ, προκειμένου η Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και της προόδου, να αποκτήσει τα ΜΜΕ που της αρμόζουν. Τα ΜΜΕ που θα προβάλλουν με κάθε σύγχρονο τρόπο τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ΜΜΕ που θα έχουν άμεση επαφή με την κοινωνία της πόλης, τα ΜΜΕ που θα ταυτίζονται με τη Θεσσαλονίκη τόσο στη συνείδηση του κατοίκου όσο και του επισκέπτη.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Δημοτική Τηλεόραση TV100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και το εθελοντικό μουσικό ραδιόφωνο FM100,6, σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια με τη λειτουργία τους άνοιξαν το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στην Ελλάδα. Η ιστορικότητά τους είναι ένα πλεονέκτημα που δείχνει το μοναδικό δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε: το δρόμο της ανάπτυξής τους.

Σήμερα, 33 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργία τους, ανανεώνουμε την εικόνα της με ένα νέο σύγχρονο και δυναμικό λογότυπο που συνοδεύεται από την προτροπή «Κοίτα ψηλά», δυο λέξεις που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία μας για τα Δημοτικά ΜΜΕ αλλά και για την ίδια την πόλη. Πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, πρέπει να στοχεύσουμε ψηλά. Είναι ένας ασφαλής δρόμος για την πρόοδο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Μηνάς Σαμαντζίδης τονίζει:

«Τριάντα τρία χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή ελεύθερου ραδιοφώνου στην Ελλάδα, που δεν ήταν άλλο από τον FM100 της Θεσσαλονίκης, προχωρούμε στην ανασυγκρότηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, εκεί που όλοι οι Θεσσαλονικείς θέλουμε να βρίσκονται η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, με πολλά εμπόδια, αλλά απέναντί τους αντιπαρατάσσουμε συστηματική και σκληρή δουλειά, διοίκηση, στελέχη και εργαζόμενοι μαζί.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει την τεχνολογική αναβάθμισή τους, όπως πχ με την διαμόρφωση του κεντρικού τηλεοπτικού στούντιο με ψηφιακές οθόνες ή την αναβάθμιση του κεραιοσυστήματος, ενώ προχωρούμε και στην αναβάθμιση του προγράμματός τους με τηλεοπτικές εκπομπές για την ενημέρωση σε υψηλό επίπεδο, με εκπομπές για την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. ή με ένα πλήρες πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ ώστε να είναι φιλική στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στόχος μας είναι τα 35 χρόνια των Δημοτικών ΜΜΕ να βρουν την TV100, τον FM100 και τον FM100,6 σε άλλο επίπεδο. Το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης ξανά πρώτο και τη Δημοτική Τηλεόραση πρότυπη περιφερειακή τηλεόραση στη χώρα».     

Κείμενο logo – μουσική  «Κοίτα ψηλά!»

Κοίτα ψηλά!

Το νέο μότο της TV100 και του FM100 δεν είναι προστακτικό, είναι προτρεπτικό.

Είναι μια θετική παρακίνηση προς τον καθέναν.

Είναι το άλμα από κάτω προς τα επάνω, η εξέλιξη, κάτι που προσδιορίζει την ανάγκη αλλά και τη στόχευση των Δημοτικών ΜΜΕ.

Είναι πράξη, είναι λογική, είναι νοοτροπία, είναι κίνηση, είναι ενέργεια.

Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που δίνει το σύνθημα για το νέο ξεκίνημα!

Όπως λέει και το τραγούδι των Magic de Spell: «Κοίτα ψηλά στον ουρανό / και μην κοιτάζεις κάτω / ή θα ζηλέψεις το Θεό / ή θ’ ακουμπήσεις πάτο» (στίχοι: Γιάννης Παλαμίδας)

————————–

Σημείωμα του Αντώνη Σουσάμογλου για το μουσικό σήμα

Είναι εμπνευσμένο από την πολυρρυθμία της μουσικής παράδοσης της Μακεδονίας. Το βασικό μοτίβο στηρίζεται σε ένα διάστημα πέμπτης καθαρής, διάστημα που συμβολίζει σταθερή σχέση. Με κάθε εμφάνισή του, το μοτίβο εξελίσσεται και φωτίζεται διαφορετικά με την εναλλαγή της αρμονίας.

Στο μουσικό θέμα λειτουργούν συμπληρωματικά δύο άξονες: ο “κάθετος” άξονας εκφράζεται με την διαρκή ανοδική εξέλιξη των αρμονικών σχέσεων που συμβολίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη της πόλης. Ταυτόχρονα όλη η μουσική αφήγηση γίνεται πάνω από μια σταθερή νότα, έναν ηχητικό “οριζόντιο” άξονα, που λειτουργεί σαν συνεκτικός κρίκος, σαν θεμέλιο – ένα διαρκές σημείο αναφοράς.

Το ηχητικό σήμα φιλοδοξεί να συμβολίσει μια πόλη που παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς, αλλά ταυτόχρονα μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και φωτίζεται με διαφορετικό τρόπο στη διάρκεια της ιστορίας της αλλά και στη σύγχρονη εποχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική: Αντώνης Σουσάμογλου

έπαιξαν οι μουσικοί:

Αντώνης Σουσάμογλου, βιολί

Γιώργος Πετρόπουλος, βιολί

Αλεξάνδρα Βόλτση, βιόλα

Γιάννης Στέφος, τσέλο

Μιχάλης Σαπουντζής, κοντραμπάσο

Κατερίνα Γίμα, άρπα

Δημήτρης Βίττης, κρουστά

Hχοληψία:

Στέλιος Τσομπανίδης, AMS Studios

Θάνος Καζαντζής, Studio Πολύτροπον

Αλέξανδρος Ραΐδης, Red Score Music

Μίξη ήχου, mastering: Αλέξανδρος Ραΐδης, Red Score Music 

 

Ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από τους πιο ενεργούς βιολιστές της γενιάς του, αναπτύσσει πλούσια καλλιτεχνική δράση σαν βιολιστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Συμπράττει τακτικά ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της μουσικής δωματίου.

Έχει γράψει μουσική για σύγχρονο χοροθέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ η δισκογραφία του περιλαμβάνει τρεις προσωπικούς δίσκους (Don’t mind the gap, One Night Stand, Ποιητές με  Hangover). Παράλληλα, σαν ενορχηστρωτής έχει έντονη παρουσία με πρότζεκτ με συμφωνικές ορχήστρες και πλούσια δισκογραφία (Τα τραγούδια της Μελίνας, Μια Συμφωνία για την Ιθάκη, Όμορφη Ζωή, κ.α.).

Ο Αντώνης Σουσάμογλου σπούδασε στη Hochschule der Künste και την Ακαδημία Μουσικής Hanns Eisler στο Βερολίνο, καθώς και στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, με διατριβή πάνω στο βιολιστικό έργο του Νίκου Σκαλκώτα.

 

Ο Μάικ Ραφαήλ είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1980. Παίχτης Basketball για τη μισή ζωή του και graphic designer την αλλη μισή. Απόφοιτος του “Pithagoras”-Graphic design school (2001). Μέλος της πολυβραβευμένης εταιρίας Beetroot Design Group για 16 χρόνια (2001-2017). Freelancer 2017-2020. Ιδρυτής τον Ιούνιο 2020 της εταιρίας That Long Black Cloud, Design Studio-Interactive Space (www.thatlongblackcloud.com). Βραβεύτηκε το 2019 στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης EBGE (Greek Design and Illustration Awards) με 3 μεγάλες διακρίσεις
Grand Award-Graphic Design, Award, & Merit.

Προηγούμενο άρθροDOTSOFT AE:Ολοκληρωμένες Τεχνολογίες Πληροφοριών από τη Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο
Επόμενο άρθροΞεκινά σήμερα το νέο πρόγραμμα της TV100 και του FM100!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.