ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΡΟΥ – ΛΥΣΑΡΙΔΟΥ

0
2106

Δεν προέκυψαν τελικά ενδείξεις ενοχής εις βάρος του π. καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννη Βούρου, ούτε εις βάρος της π. Προέδρου του ΔΣ Μένης Λυσαρίδου καθώς και για κανένα άλλο μέλος του τότε Διοικητικού Συμβουλίου. Η έρευνα είχε προκληθεί από ανώνυμη καταγγελία μιας ανύπαρκτης και άγνωστης “Επιτροπής εργαζομένων στο ΚΘΒΕ”, η οποία είχε προκαλέσει πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος του Κρατικού Θεάτρου. 

vouros1

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης Βούρος στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook, ανακοινώνοντας και το εισαγγελικό πόρισμα:
Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσα στη Θεσσαλονίκη ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ έβαλα τον τίτλο: “Ή αλήθεια υπάρχει,το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί”. Λίγους μήνες μετά αφιερώνω τα πορίσματα της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης (αρ. Πρ. 1402/2016, ΕΓ52-15/550 και 538/9-7-2015 ΑΒΜ ΕΔ 2014/83 αντίστοιχα) στους μόνιμους λασπολόγους, στους καθ εξιν συκοφάντες, στην ανύπαρκτη (sic) “Επιτροπή εργαζομένων στο ΚΘΒΕ”, σε τέως και νυν Υπουργούς Πολιτισμού, σε τέως και νυν Καλλιτεχνικούς Διευθυντές, σε Αναπληρωτές αυτών, σε ” φίλους” και “συναδέλφους”. Συμπερασματικά, για τις βαρύτατες κατηγορίες τέλεσης αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (α) Αδιαφανή κριτήρια -διανομή δωρεάν εισιτηρίων-σε βάρος των οικονομικών του θεάτρου, β) παράνομη αναμόρφωση προϋπολογισμού γ) οικονομική σπατάλη για προσλήψεις πλεονάζοντος προσωπικού και οικονομική σπατάλη στον τομέα προβολής και διαφήμισης δ) αδιαφορία για τη συντήρηση υποδομών του ΚΘΒΕ), η υπόθεση τίθεται στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής εις βάρος μου όπως και εις βάρος της τέως Προέδρου του ΔΣ κας Μένης Λυσαρίδου καθώς και για κανένα άλλο μέλος του τότε ΔΣ.
Αφήνω τελευταίο το πιο σημαντικό που αφορά τους εργαζόμενους στον διοικητικό και τεχνικό τομέα του ΚΘΒΕ. Με την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης οι περίφημες αιτιάσεις που ακούγονταν επί μακρόν σε γραφεία και διαδρόμους του ΚΘΒΕ περί “παράνομων συμβάσεων που καταρτίζονται διαδοχικώς πέραν των τριών μηνών και υπερβαίνουν τους 24 μήνες”, καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και η Λυρική Σκηνή εξαιρούνται από τον συγκεκριμένο νόμο. Θέλω να ευχαριστήσω το Νομικό Τμήμα του Κρατικού αλλά ιδιαίτερα την κα Ράνια Αργύρη για τη μάχη που δώσαμε μαζί καθώς και το ΔΣ του Σωματείου Πάσης Φύσεως εργαζομένων στο ΚΘΒΕ για την άψογη συνεργασία και κατά τη διάρκεια της θητείας μου αλλά και για την πολύτιμη βοήθειά του στο θέμα της διεκδίκησης της εξαίρεσης των εργαζομένων από τον συγκεκριμένο εξοντωτικό για τη φύση της εργασίας μας και παράλογο νόμο.
Υ.Γ. Να περιμένω κάποια συγνώμη? Κάποια ανακοίνωση από ” κάποιους ” άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους? Κάποια δήλωση από τους Πολιτιστικούς Τομείς των κομμάτων? Τι ζητάω τώρα, ε?”

lysaridouΗ π. πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook: “Στη συνείδησή μας ξέραμε ότι λειτουργήσαμε με εντιμότητα και διαφάνεια όπως αρμόζει σε ανθρώπους που αγαπούν τον χώρο τον οποίο καλούνται να υπηρετήσουν και να τιμήσουν το αξίωμα που τους δόθηκε. Ήταν ψυχοφθόρα η διαδικασία που ακολούθησε. Αν με ρωτήσετε αν θα δεχόμουν ξανά να εμπλακώ σε δημόσια θέση,θα σας απαντήσω ,ποτέ…όσο ορίζονται υπουργοί Πολιτισμού, α-πολίτιστοι πολιτικοί. Να τους χαίρονται!”

Προηγούμενο άρθρο“BE TROO” – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΑΚΗ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.