Ο «Μικρός πρίγκηπας» ζωντάνεψε τον τοίχο του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

0
501


«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια»*


Εικόνες από το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» , ζωντανεύουν στον τοίχο του 23ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή του Βυζαντίου. Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντάνεψε από τα χέρια του καλλιτέχνη Ηλία Στύλου.

Πρόκειται για μια ιδέα της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλίας Παντελίδου, που πήρε σάρκα και οστά, από τα πινέλα του εικαστικού καλλιτέχνη. Ο Ηλίας Στύλος προσφέρθηκε με μεράκι να φιλοτεχνήσει δωρεάν την υπέροχη παιδική ιστορία με τις βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση, και με την ευγενική χορηγία των χρωμάτων από την εταιρεία Αφοί Παπουτσίδη Α.Ε., να αποτυπωθεί σε τοιχογραφία του 23ου Δημοτικού η οποία έχει κερδίσει τα βλέμματα και τον θαυμασμό όλων.
Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα ασυνήθιστο παιδί που διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι…Υποβάλλει συνέχεια ερωτήσεις , από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά υπαρξιακά θέματα…

Αυτά τα σημαντικά μηνύματα από τον κόσμο των αξιών, των πεποιθήσεων και των προτύπων, αντανακλούν τα ζωντανά χρώματα της τοιχογραφίας , στο 23ο Δημοτικό σχολείο, τα οποία σύντομα οι μικροί μαθητές θα μπορούν να τα θαυμάσουν.
• Η φράση κλειδί που έλεγε η αλεπού σε έναν διάλογο του βιβλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.