Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης σκιαγραφεί το προφίλ του ιδανικού Δημάρχου Θεσσαλονίκης

0
2148

Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο γνωστός αρχιτέκτονας με ένα από τα πιο γνωστά έργα του την ανάπλαση της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, με ένα post στο Facebook σκιαγραφεί το προφίλ του ιδανικού (κατ΄εκείνον) δημάρχου για τη Θεσσαλονίκη. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με γνώση τόσο του αντικειμένου του όσο και του κόσμου, το thinkfree αναδημοσιεύει την ανάρτησή του. 

 

 

 • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα σχεδιάσει την Θεσσαλονίκη του αύριο, θα τη σχεδιάσει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, με ενημερωμένους πολίτες και θα την υλοποιήσει
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα προετοιμάζει το έδαφος, θα συζητά, θα προσπαθεί και θα αποφεύγει τα πυροτεχνήματα. Η επιτυχία ενός εγχειρήματος εξαρτάται από την καλή προετοιμασία και τη σωστή μεθόδευση.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που δεν θα σκέφτεται την επανεκλογή του, ένα Δήμαρχο που θα τολμήσει το αδιανόητο που είναι απαραίτητο
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα αγαπά τους ανθρώπους με τα ελαττώματα τους, θα προσπαθήσει να τους ευαισθητοποιήσει, θα τους αντιμετωπίζει με κατανόηση, δεν θα τους βρίζει και υποτιμά, ένα Δήμαρχο που δεν θα ζει σε ένα γυάλινο κλουβί, ένα Δήμαρχο που θα γνωρίζει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα έχει την γενναιοδωρία να παραδέχεται το καλό που άφησαν οι προηγούμενοι, ένα Δήμαρχο που θα αναβαθμίζει ότι καλό βρήκε από τους καλούς και κακούς προηγούμενους, ένα Δήμαρχο που δεν θα έχει εμμονές.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα κρατά για αυτόν τις προσωπικές του ιστορίες. Δεν με ενδιαφέρουν τα παραλειπόμενα της προσωπικής του πορείας.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα ενδιαφέρεται για την πόλη του και όχι για την τσέπη του.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που έχει δουλέψει στη ζωή του, έχει δημιουργήσει και όχι μόνο κληρονομήσει.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα πιστεύει, πρεσβεύει και ενεργεί αξιοκρατικά. Δεν θα χρησιμοποιεί δημόσιο ή ιδιωτικά κεφάλαια σε αναθέσεις σε δικούς του ανθρώπους.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που δεν θα κάνει εξωτερική πολιτική, ένα Δήμαρχο που δεν θα διχάζει τους πολίτες με δηλώσεις και πράξεις που δημιουργούν πολώσεις. Ένα Δήμαρχο που δεν θα πριμοδοτήσει με τις πράξεις του ακραίες συμπεριφορές που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ανάδειξη υποψηφίων Δημάρχων που μέχρι πρότινος ήταν στο περιθώριο.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα ασχολείται λίγο με το παρελθόν, πολύ με το μέλλον και πολύ περισσότερο με το παρόν της Θεσσαλονίκης. Αναζητώ ένα Δήμαρχο που θα βελτιώσει το αστικό περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους, τα πεζοδρόμια και τις αγορές, τις πλατείες και τα πάρκα. Ένα Δήμαρχο που θα περιορίσει το αυτοκίνητο, θα πολλαπλασιάσει τους πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, ένα Δήμαρχο που δεν θα διευκολύνει την κατάχρηση του δημόσιου χώρου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα αναπλάσει την πλατεία Αριστοτέλους, την ομορφότερη πλατεία που η τωρινή Δημοτική Αρχή, όπως και οι προηγούμενες καταδίκασαν και υποβάθμισαν.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα μου ζητήσει συμμετοχή στη μεγάλη αυτή εκστρατεία. Ένα Δήμαρχο που θα μου δίνει λογαριασμό και θα μου ζητά λογαριασμό. Θα με κάνει συμμέτοχο και όχι αμέτοχο. Ένα Δήμαρχο που θα χαίρεται και θα επαινεί τους υπεύθυνους Δημότες, που θα τους ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους και σε καμία περίπτωση δεν θα τους κατηγορεί.
  • Αναζητώ ένα Δήμαρχο που θα καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τους υπαλλήλους του Δήμου, ένα Δήμαρχο που θα έχει καταλάβει ότι τίποτα χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κάνει.
  • Αναζητώ έναν Δήμαρχο που θα έχει συνέχεια και συνέπεια, που θα λέει και δεν θα ξελέει.
  • Αναζητώ το εφικτό, γιατί όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Δημάρχου.
 • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
 • home
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν σεμινάριο δημιουργικής γραφής
Επόμενο άρθροΤρία εκατ. ευρώ για Μουσείων Εθνικής Αντίστασης, Προσφυγικού Ελληνισμού και νέου Δημαρχείου στο Μ.Π. Παύλου Μελά
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.