Ο «Ψωρίλης» Γιάννης Μαστρογεωργίου συστήνεται!

0
1928

Βλέποντας την παράσταση «Ελλάς, Γελάς…» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου ξεχωρίζει κανείς αμέσως τον αεικίνητο Γιάννη Μαστρογεωργίου! Όχι γιατί η υπόλοιπη ομάδα …δεν έχει τα προσόντα, αλλά γιατί ο ίδιος μοιάζει σα να ξεπήδησε από τον 19ο αιώνα όντας πανκ! Ενσαρκώνει τον Ρωμηό του Γεωργίου Σουρή με όλα του τα κουσούρια, μία φιγούρα βγαλμένη από κόμικ. Το thinkfree δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό και ζήτησε να γνωρίσει τον υπέροχο… «Ψωρίλη»! Πίσω του κρύβεται μία ιστορία που θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο για νικητές και ονειροπόλους.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Νικολάου

Πείτε μας δύο λόγια για εσάς, πώς μπήκε το θέατρο στη ζωή σας;

Το θέατρο μπήκε στη ζωή μου στα 33 μου όταν γνώρισα τον Δάσκαλο, φίλο και αδερφό μου Παύλο Δανελάτο στην Ιθάκη όπου έκανα απεξάρτηση από τα ναρκωτικά . Ο δάσκαλος ερχόταν δύο φορές την εβδομάδα και μας έκανε μαθήματα μέσα στην κοινότητα. Εκεί γύρισα και την πρώτη μου ταινία. Και αποφάσισα πως θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο, οπότε και έβγαλα την Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς. Έχουν περάσει και επτάμιση χρόνια από τότε προφανώς και το θέατρο με βοήθησε και με βοηθάει να αλλάζω χαρακτήρες χωρίς να καταστρέφομαι. Και τις ευαισθησίες μου να τις βγάζω στη σκηνή και όχι στο κουτάλι. Πολλοί μου λένε πως είμαι δυνατός άλλα για μένα δυνατός είναι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζωή χωρίς ναρκωτικά. Εγώ την έμαθα με τον δύσκολο τρόπο αλλά αυτό είναι που με κάνει να έχω πάρει πολλά μαθήματα ζωής και επιτέλους μέσα από την απεξάρτηση γνώρισα τον πραγματικό Γιάννη, με τις αδυναμίες μου με τα δυνατά μου σημεία, με τις αποτυχίες μου, με όλα όσα πάντα ήταν εκεί, απλά εγώ δεν ήθελα να τα δω.

Στην παράσταση «Ελλάς, γελάς» βλέπουμε τέσσερα μονόπρακτα του Γεωργίου Σουρή γραμμένα στα τέλη του 19ου αιώνα. Τι τα κάνει τόσο επίκαιρα ακόμα και σήμερα;

Νομίζω πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα από τότε . Και μιλάμε ότι ο Σουρής έγραφε τον 19ο αιώνα. Πάλι υπάρχουν ρουσφετολόγια, πάλι επαναστάσεις του καφενείου και σήμερα του Facebook, πάλι βουλευτές να εμπλέκονται σε σκάνδαλα χρηματικά , ερωτικά κ.τ.λ. Με θλίβει το γεγονός αλλά είναι η αλήθεια.

Από τους χαρακτήρες που υποδύεστε ποιος είναι ο αγαπημένος σας και γιατί;

Ο αγαπημένος μου ρόλος είναι ο Ψωρίλης, στο δεύτερο μονόπρακτο της παράστασης, με τίτλο «Δεν έχει τα προσόντα», όπου υποδύομαι έναν Ελληνάρα μπατιράκο που θέλει να βολευτεί πίσω από μια καρέκλα και μια φούστα… Αυτά πιστεύω είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Έλληνα χρόνια τώρα και μου αρέσει που μου δίνεται η δυνατότητα να παίξω αυτόν τον ρόλο στο θέατρο με τα δικά μου μάτια. Είναι μαγικό να βλέπεις το κοινό να γελάει με τον χαρακτήρα γιατί καταλαβαίνεις πως ένας τέτοιος ρόλος τους είναι γνώριμος.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που ονειρεύεστε να παίξετε;

Δύσκολη ερώτηση. Θα ήθελα να παίξω έναν μονόλογο για να φτάσω τον εαυτό μου στα άκρα, να δω τις δυνατότητές μου, την αλήθεια μου και σίγουρα τον να είσαι μόνος σου πάνω στη σκηνή για μια ώρα και είναι κάτι που με δελεάζει. Και αν δεν τα καταφέρω τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει και θα έχω μάθει πολλά παραπάνω πράγματα για τον εαυτό μου.

Πώς θα περιγράφατε μια ονειρική για εσάς Ελλάδα;

Κοιτάξτε για ονειρική Ελλάδα δεν ξέρω. Είμαι απογοητευμένος πολύ από αυτή τη χώρα που βρίζει μετανάστες και ξεχνάει πόσα παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν έξω για δουλειά. Μιλάμε για μια χώρα που το βόλεμα και το ρουσφέτι πάει σύννεφο και έχουν μάθει να κοιτάζουν ξένες καμπούρες και όχι τις δικές τους. Οπότε δεν νομίζω πως την έχω ονειρευτεί κάπως αλλιώς γιατί αν γίνουν πράγματα προς το καλύτερο, ο Έλληνας νομίζω θα αποπροσανατολιστεί γιατί δεν θα έχει λόγο να γκρινιάζει. Εδώ του πήρε 400 χρόνια να ελευθερωθεί. Κλείνοντας, θα ήθελα έναν καλύτερο κόσμο και όχι χώρα, που να μην γίνονται πόλεμοι να μην υπάρχει ένα παιδάκι που να πεινάει και βεβαίως ευτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.