Οι εκλογές στην Πρωτοβουλία και οι αυτοδιοικητικές εκλογές

0
2352

Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στην «Πρωτοβουλία» η ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης. Αυτού που υποτίθεται ότι θα συνεχίσει το έργο Μπουτάρη.

Ήδη, ένα από τα βασικότερα στελέχη, ο Σπύρος Πέγκας, δήλωσε ότι αποχωρεί από το αυτοδιοικητικό προσκήνιο. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού για πολλούς ήταν εκείνος που θα μπορούσε σήμερα να συνεχίσει με αξιώσεις το εγχείρημα της Πρωτοβουλίας, ιδίως μετά τις αποχωρήσεις Αβραμόπουλου, Κουράκη και Ζέρβα.

Σήμερα υποψήφιες για να διαδεχθούν τον Γιάννη Μπουτάρη είναι η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κανάκης.

Στο μεταξύ μεσολάβησε η… απόσυρση Τσίπρα που είχε δηλώσει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Μπουτάρη, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλέ ανακοίνωσε καθαρή ΣΥΡΙΖΑ-υποψηφιότητα Νοτοπούλου, προκαλώντας τα αρνητικά σχόλια του Δημάρχου. Η κίνηση αυτή στην ουσία αποτελεί διάσπαση των διαδικασιών που ξεκίνησε η Πρωτοβουλία για ενωτική συνέχεια των κεντροαριστερών δυνάμεων. Εάν σε αυτή την εξέλιξη συνυπολογίσει κανείς την υποψηφιότητα του Κ. Ζέρβα, που προέρχεται από την Πρωτοβουλία, και την υποψηφιότητα Βούγια – Νυφούδη, που αλιεύει στα κεντροαριστερά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προσπάθεια Μπουτάρη για να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβουλία και να συνεχίσει ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη αποδυναμώθηκε πριν ακόμη ολοκληρωθεί.

Μένει ακόμη πολύς χρόνος πολιτικός μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι η ανακοίνωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος σήμανε και την ολοκλήρωση της εποχής Μπουτάρη και την αυλαία της Πρωτοβουλίας. Και στο άκουσμα των σημερινών εκλογών στην Πρωτοβουλία, η αντίδραση πολλών είναι “ε, και;”…

Σε κάθε περίπτωση, στο δρόμο προς τις εκλογές κάθε τι έχει τη σημασία του όπως και οι υποψήφιοι της σημερινής διαδικασίας την αξία τους. Εξάλλου, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει ποιος θα είναι σημαντικός και ποιος όχι μετά τις εκλογές.

Γ.Κ.

Προηγούμενο άρθροΕρμηνευτικές εκλεπτύνσεις με πρωταγωνιστή το πιάνο
Επόμενο άρθροΠοιος να δει τι τα Χριστούγεννα στο Θέατρο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.