Οι Fridays for future στην πλατεία Αριστοτέλους

0
638

Ο ΄Νίκος Γιαμπολδάκης είναι ένα από τα μέλη των Fridays for future που πραγματοποίησαν δράση κατά του περιβαλλοντικού νόμου που πρόσφατα κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή.
Στην πλατεία Αριστοτέλους, το Σάββατο 13 Ιουνίου τα μέλη της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά για το νόμο, κάτι που έκαναν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη επί δύο εβδομάδες ως «Ξάγρυπνοι Πολίτες».
Αυτό που θεωρούν σημαντικό και ζητούν την άμεση κατάργηση του νόμου είναι ότι ‘ μέσω του νόμου αυτού δίνεται το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρείες να καταπατούν τις προστατευόμενες από τη συνθήκη Natura περιοχές για να δημιουργήσουν για παράδειγμα πάρκα ανεμογεννητριών. Με πρόσχημα την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα σε ιδιωτικές ξένες εταιρείες να παράγουν ρεύμα στην Ελλάδα και να το πουλούν στο εξωτερικό αφού εμείς ως χώρα έχουμε καλύψει ήδη το παραγόμενο ποσοστό από τις ΑΠΕ», λέει ο Νίκος Γιαμπολδάκης
Η Greta Thunberg και το Climastrike στην Ελλάδα
Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2019 όταν η 15χρονη τότε Greta Thunberg κάθισε για τρεις εβδομάδες έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη διαμαρτυρόμενη για τη μη δράση εναντίον της κλιματικής αλλαγής.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το Climatestrike, το διεθνές μαθητικό κίνημα για τη προστασία του περιβάλλοντος .
H Ελλάδα συντονίζεται με την παγκόσμια κινητοποίηση και μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει την ομάδα του Climastrike (www.climastrike.net ),και την ομάδα Fridaysforfuture (www.fridaysforfuture.org) με παραρτήματα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.
Το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, από τους Fridaysforfuture , στους οποίους συμμετέχουν και μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ ,θα πραγματοποιηθούν κι άλλες ενέργειες κατά του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, πάντα σε ανοιχτούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.