Οι κατασκευές των μαθητών εντυπωσίασαν την ηγεσία του Υπουργείου

0
5123

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης , ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιος Κυριαζής , εντυπωσιάστηκαν από την ευρηματικότητα και την καινοτομία των μαθητών που παρουσίασαν τις κατασκευές τους στο stand του Νόησις στο περίπτερο 13.
Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, κατασκεύασε έναν ρομποτικό βραχίονα που λειτουργεί με αισθητήρες και μάλιστα μπορεί να κάνει χρήση και της νοηματικής! Ο βραχίονας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από όποιον έχει κινητικά προβλήματα μόνιμα ή παροδικά.
“Εργαστήκαμε με τα παιδιά 5 μήνες Οι συναντήσεις μας ήταν εβδομαδιαίες , γίνονταν μετά το μάθημα και διαρκούσαν τουλάχιστον δύο ώρες κάθε φορά. Εδώ και πέντε χρόνια έχω δημιουργήσει στο σχολείο έναν Όμιλο Ρομποτικής και διαπιστώνω πως πολλοί μαθητές έχουν μεγάλη όρεξη και δημιουργικότητα” λέει ο καθηγητής Πληροφορικής Καρκαμάνης Γιώργος.
Από την άλλη, οι τρεις συμμαθητές και φίλοι του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν καθημερινά το ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκεύασαν. “Μ αυτό πηγαίνω στο φροντιστήριο” , λέει ο Ευγένιος Μέττας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.