Οι μητέρες της διπλανής…πόρτας

0
2507

Η μητέρα της Βαλεντίνας ξεκινά μια πορεία 18 χρόνων προκειμένου να εξασφαλίσει την κόρη της που γεννήθηκε με «ειδικές ανάγκες» μια φυσιολογική ζωή.
Η «δύναμη της θέλησης» της Μάχης Γιαννακουδάκη, είναι το δικό της ιδιότυπο ημερολόγιο ζωής, (https://www.pigi.gr/?product=dynami-thelisis), ένα ημερολόγιο δεκαοκτώ χρόνων, που περιγράφει όλα τα μικρά και σταθερά βήματα που χρειάστηκαν, προκειμένου να κατακτηθεί η κορυφή της επιτυχίας. Ένα ημερολόγιο που περιγράφει τους αγγέλους που στάθηκαν δίπλα στη Βαλεντίνα και τη μητέρα της, με αμέριστη αφοσίωση και αγάπη.
Η Μάχη Γιαννακουδάκη , επαγγελματίας η ίδια στο χώρο της ειδικής αγωγής και της ψυχολογίας , μιλά για τους ανθρώπους που δεν…λυγίζουν και απαντά: «Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η δύναμη της θέλησης. Η δύναμη να θέλουν οι άνθρωποι να προσπαθούν και να ελπίζουν ότι μπορεί να ανήκουν κι αυτοί στις εξαιρέσεις των κανόνων, καθώς όλοι οι κανόνες βασίζονται στο 99% των περιπτώσεων. Για να μάθω λοιπόν εάν ανήκω σ αυτό το 1% πρέπει να προσπαθήσω…»
Υπάρχει λόγος;
Για τη Χ. Γ. το να παλεύει να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει… Η σοβαρή της ασθένεια, η οικονομική τους επιβίωση, η ανεργία, η μετακίνηση σε περιοχή που να διαθέτει έναν έστω περίγυρο υποστήριξης για τη μητέρα , ο στιγματισμός του γονιού, αλλά κυρίως του παιδιού στο σχολείο, είναι μερικά από τα καθημερινά , δαιδαλώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει το 10-15% των ελληνικών νοικοκυριών. Γιατί τόσο περίπου είναι –και συνεχώς αυξάνεται- το ποσοστό των οικογενειών που έχουν έναν μόνο γονιό.
«Με αυτό το βιβλίο ήθελα να θέσω ακριβώς αυτό το θέμα. Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις μονογονεϊκές οικογένειες παραμένει ακόμη θολό. Για παράδειγμα ακόμη και για τη μοριοδότηση στην προκήρυξη μιας θέσης, η έννοια της μονογονεϊκής οικογένειας ερμηνεύεται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα πολλές φοορές με την υπηρεσία ή την ίδια την προκήρυξη. Από την άλλη πλευρά χρειάζεται ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών που σε συνδυασμό με την ενίσχυση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών θα μπορούσαν να διευκολύνουν επί της ουσίας τη ζωή ενός μονογονέα», εξηγεί η συγγραφέας του βιβλίου «Έχω λόγο» (https://iwrite.gr/bookstore/exw-logo/) , Χριστίνα Κυριακίδου.
Γυναίκες, μητέρες της διπλανής σελίδας. Που αγαπούν παθιασμένα, που σαστίζουν μπροστά στην αναπάντεχη μητρότητα, που τολμούν να χαρίζουν με ανιδιοτέλεια ό,τι έχουν: Τον εαυτό τους. (https://iwrite.gr/bookstore/zoi-zoi-mou/)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.