ΑΠΟΨΕ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΟΜΑΛ ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ!

0
1788

omal

Ήρθε η ώρα για τον μεγαλύτερο ποντιακό χορό «Ομάλ» στον κόσμο, που διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες! Μέσα από τη συναυλία «Μαζί…με ψυχή!» των αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, απόψε σιις 9.30 μ.μ., Πόντιοι και μη θα κυκλώσουν όλο το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ σε ένα πρωτοφανές πανηγύρι!

Σε 36 σημεία έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν συντονιστές που θα κατευθύνουν τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες στον κύκλο θα καταγράφονται από κάμερα (επίγεια και εναέρια). Για να επιτευχθεί το ρεκόρ, όλοι θα πρέπει να συντονιστούν και να χορέψουν για 15 λεπτά.

Συμμετοχή στον «Ομάλ» θα μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης της Έκθεσης, μόνο με το εισιτήριο εισόδου, το οποίο είναι σήμερα 3 ευρώ. Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τα βήματα του «Ομάλ» θα μπορούν να ακολουθούν τους συντονιστές.

Το ομάλ είναι ομαδικός, κυκλικός χορός με έκδηλη την ηθική πραότητα, γι’ αυτό και ονομάζεται ομάλ’ που σημαίνει ομαλά. Χορεύεται από άνδρες και γυναίκες που κρατιούνται χέρι- χέρι με οριζόντιους τους πήχεις και κατακόρυφους τους βραχίονες. Είναι μάλιστα τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε ο πήχης του ενός χορευτή σχεδόν ακουμπά τον πήχη του άλλου. Ομάλ’ στον Πόντο χόρευαν σε πολλές περιοχές, γι’ αυτό και παρουσιάζεται με πολλές παραλλαγές. Επικρατέστεροι από τους ομάλ’ χορούς είναι των περιοχών Κάρς, Κερασούντας, Τραπεζούντας και Γαράσαρης (pontos-news.gr).
Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό. Το εξαιρετικό μουσικό δίδυμο των Ματθαίου και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη θα δώσει μία μεγάλη συναυλία στις 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η οποία όπως κάθε χρόνο έχει να παρουσιάσει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων.
———
Εισιτήριο εισόδου για την 81η Δ.Ε.Θ.:
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 3,00€, οικογενειακό 10,00€
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 5,00€, οικογενειακό 15,00€

Το οικογενειακό Εισιτήριο ισχύει για 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι ανάλογη της ημέρας εισόδου (3€ ή 5€).

Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.