Όταν ο Παύλος Μελάς ξεσήκωνε τους Αθηναίους για τη Μακεδονία

0
2231

Με μια φωτογραφία από τη συλλογή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, η οποία προέρχεται από το αρχείο της Ναταλίας Ιωαννίδη, εγγονής του Παύλου Μελά, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα υπενθυμίζει την προσφορά του εθνικού μας ήρωα.

«Ο Παύλος Μελάς κατόρθωσε να εμπνεύσει σε έναν ολόκληρο λαό την έννοια του ιερού καθήκοντος για την απελευθέρωση πληθυσμών και εδαφών που για τους Έλληνες αναπόφευκτα οδηγούσαν στην εθνική ολοκλήρωση και την έννοια της ανιδιοτελούς θυσίας για την πατρίδα, με την οποία προσπαθούσε να εμπνεύσει τους συνδαιτυμόνες του σαλόνια των Αθηνών και τους αντάρτες του στις επικίνδυνες πορείες και η οποία τον οδηγούσε στο τέλος της σύντομης ζωής του» γράφει στη σελίδα του στο facebook (απόσπασμα από το βιβλίο “Παύλος Μελάς. Ένας άνθρωπος της εποχής του”, έκδοση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, 2014).

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το αντάρτικο σώμα του Παύλου Μελά, ο ίδιος διακρίνεται τέταρτος από αριστερά, στην κάτω σειρά.

https://www.facebook.com/MuseumOfMacedonianStruggle/photos/a.528314440527164/2668672056491381/?type=3&theater

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.