Πανελλήνιος διαγωνισμός Φυσικής, για πρώτη φορά εξ αποστάσεως

0
414

Περισσότεροι από 2500 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα θα συμμετέχουν για πρώτη φορά το Σάββατο 30 Μαϊου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διεξάγεται για πρώτη φορά εξ αποστάσεως.

«Στο πνεύμα τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και υπό το φως της έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί η πανδημία, το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσουμε εξ αποστάσεως τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, όπως κάνουμε ανελλιπώς εδώ και 30 χρόνια.

Πρόκειται για μια μοναδική και καινοτόμο διεργασία για την οποία πολλά μέλη μας εργάστηκαν εθελοντικά όλο αυτό το διάστημα.

Η επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να διαφυλάξει την αξιοπιστία του διαγωνισμού .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση έχει τη λογική της συμμετοχής και της αυτοαξιολόγησης. Από την πρώτη φάση θα προκριθεί ένας σημαντικός αριθμός μαθητών στη δεύτερη φάση, χωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, όπου εκεί μόνο ένα ποσοστό των συμμετεχόντων θα βραβευτεί.

Αυτό το μοντέλο εξ αποστάσεως διαγωνισμού θα ακολουθήσουν το 2020 πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο αλλά και άλλες διοργανώσεις όπως οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Πληροφορικής κ.α.», δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Πειράματα από το σπίτι και Τράπεζα Ασκήσεων Φυσικής.

Όλο αυτό το διάστημα από την ιστοσελίδα της ΕΕΦ «έτρεχαν» on line και τα πειράματα που μπορούσαν οι μαθητές να κάνουν σπίτι τους αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν ένα απλό πείραμα φυσικής με 1-2 συμμαθητές , με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν και από απόσταση. χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά  Στη συνέχεια μπορούν να το βιντεοσκοπήσουν και να το «ανεβάσουν» στη διεύθυνση  https://eef.gr/news-list.php?cat=46

Στη σελίδα www.eef.gr , αλλά και στο facebook ΕΕΦ Ασκήσεις Φυσικής , μπορεί κανείς να βρει πολλές ασκήσεις , αλλά και να ζητήσει συμβουλές για τη λύση τους.

https://eef.gr/articles/theloume-peiramata

https://www.eef.gr/news-blog.php?cat=29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.