Παράταση lockdown στην Αττική και επιδότηση συσκευών καθαρισμού αέρα

0
72

Επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις 10 Μαρτίου και με συσκευές καθαρισμού του αέρα!!
Τα στοιχεία του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει άρση των μέτρων στην Αττική στο τέλος του μήνα.
Όπως ο ίδιος λέει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων διαρκεί περισσότερο απ όσο περιμέναμε . Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να υπάρξει μία εβδομάδα παράταση του lockdown στην Αττική.
Σύμφωνα με τον κ Σαρηγιάννη «τις τελευταίες μέρες σταθεροποιούνται τα κρούσματα και το ιικό φορτίο στην Αττική και θα υπάρξει περαιτέρω , αλλά πιο έντονα αυτό θα συμβεί από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά . Μέχρι να το δούμε αυτό δεν μπορούμε να ανοίξουμε». Όπως ο ίδιος εξήγησε «μια στοιχειώδης επιστροφή στην κανονικότητα θα έχουμε μετά τις 10 Μαρτίου.
Επιδότηση για αγορά συσκευών καθαρισμού του αέρα
Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά συσκευών καθαρισμού του αέρα από παθογόνους οργανισμούς (π.χ. covid) ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Η δράση θα προβλέπει ποσοστό επιχορήγησης 50% ως και 100%, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Αν και το άνοιγμα της εστίασης δεν τοποθετείται στο άμεσο μέλλον, ωστόσο είναι βέβαιο ότι μία προμήθεια τέτοιων μηχανημάτων θα συντομεύσει το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας τους. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει το άνοιγμα των χώρων εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.