ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΪ,,, ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

0
871

parthenonas

Τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά κατηγορεί με ανακοίνωσή του για αναξιοκρατικές τοποθετήσεις ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκας, με αφορμή την τοποθέτηση αρχιφυλάκων στην Ακρόπολη.
«Ο Υπουργός Πολιτισμού, με μία αιφνιδιαστική απόφαση, τοποθετεί ως αρχιφύλακες στην Ακρόπολη, άτομα τα οποία δεν έχουν καμία εμπειρία και δεν έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Κάτι που θέτει σε αμφιβολία την ασφάλεια και τη φύλαξή της.
Όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας μας, την Ακρόπολη!
Πληροφορούμαστε πως οι νέοι αρχιφύλακες στην προηγούμενη εργασία τους ήταν οδηγοί στον ΗΣΑΠ και στον ΗΛΠΑΠ! Το Υπουργείο Πολιτισμού επιδεικνύει για άλλη μία φορά μία άκρως ανεύθυνη στάση!».

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι τοποθετήθηκαν υπάλληλοι χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία και, κύρια, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση και ανησυχία πληροφορηθήκαμε την αλλαγή αρχιφυλάκων στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό Μνημείο της χώρας μας, με την τοποθέτηση υπαλλήλων στην θέση αυτή χωρίς απαιτούμενη εμπειρία και κύρια χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Φαίνεται ότι και αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, βαδίζουν στα χνάρια του παλαιοκομματισμού, του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα για τη δημόσια διοίκηση και γενικότερα για τη χώρα.

Επιπρόσθετα είναι τελείως ανεύθυνο και επικίνδυνο για την ασφάλεια και την λειτουργία του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου, η αλλαγή αυτή των αρχιφυλάκων να γίνεται μία ημέρα πριν ξεκινήσει επίσημα το διευρυμένο ωράριο, το οποίο απαιτεί αυξημένη αποτελεσματικότητα και μεγάλη εμπειρία στη θέση αυτή. Λυπούμαστε ειλικρινά, γιατί χάνεται μια ευκαιρία για μια νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει και να σηματοδοτήσει την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση.

Ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, από το Μάρτιο του 2015 πρόταση πολύ συγκεκριμένη για το ως άνω θέμα. Ζητάμε την θεσμοθέτηση της θέσης του αρχιφύλακα και την έκδοση εγκυκλίου που θα προβλέπει αρμοδιότητες, καθήκοντα και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής. Ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης, είχε υιοθετήσει αυτή την πρόταση και είχε προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής, προκειμένου να επεξεργαστεί την εγκύκλιο που θα προέβλεπε όλα τα σχετικά. Ενώ περιμέναμε ότι θα συνεδρίαζε η συγκεκριμένη επιτροπή, δυστυχώς είχαμε μία από τα ίδια.

Καταγγέλλουμε αυτή την αποτυχημένη πρακτική της κομματικοποίησης και ζητάμε από την Πολιτική Ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίησή της, προκειμένου να ολοκληρώσει τον σκοπό για τον οποίο συστάθηκε».

Προηγούμενο άρθροΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΓΕΡΙΝΟ
Επόμενο άρθροΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.