Πίεση Ζέρβα για περισσότερους τροχονόμους και καλύτερη αστυνόμευση

0
585

Το αίτημα για περισσότερους τροχονόμους, ώστε να υπάρξει άμεση και ορατή βελτίωση στο κυκλοφοριακό, αλλά και για έμφαση στην αστυνόμευση, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, επαναδιατύπωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (06/06) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως έθεσε τα ζητήματα αυτά τόσο σε συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης όσο και σε συζήτηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
«Η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα, συνεργάζεται και θα συνεργάζεται με όλους, αλλά θα διεκδικεί αυτά που αξίζει η πόλη και στα ζητήματα της αστυνόμευσης», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως οι αρμόδιες αρχές και η Πολιτεία θα πράξουν όσα πρέπει.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει και τι κάνει η Δημοτική Αρχή και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία, που έχει και την κύρια αρμοδιότητα.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για σειρά παρεμβάσεων από πλευράς Δήμου με αναπλάσεις, νέο φωτισμό, ενίσχυση της εμπορικότητας δρόμων, ακόμη και με εκδηλώσεις και καλές χρήσεις που δίνουν ζωή σε γειτονιές.
Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, σημείωσε ότι «η Δημοτική Αστυνομία είναι παντού στους δρόμους», τονίζοντας ωστόσο ότι έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και παράλληλα λειτουργεί με μόλις 81 άτομα, ενώ η οργανική της δύναμη προβλέπει 350 στελέχη.

Προηγούμενο άρθρο30 Χρόνια Sani Festival με Andrea Bocelli!
Επόμενο άρθροΤους άκουσαν και τους βράβευσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.