Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού Κ. Στρατής

0
1436

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου η απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή.

Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού αφορούν κατά κύριο λόγο οικονομικά και οργανωτικά ζητήματα του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

α) Την εποπτεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), που συλλέγει τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων της χώρας και υποστηρίζει χρηματοδοτικά το ΥΠΠΟΑ. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της εποπτείας του ΤΑΠ, ο Υφυπουργός αναλαμβάνει, από κοινού με την Υπουργό, αρμοδιότητα και επί Τμημάτων του Υπουργείου που είναι αναγκαία για τη χάραξη ενός συνεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων πολιτικών για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΤΑΠ (τιμολογιακή πολιτική εισιτηρίων και τελών, απαλλοτριώσεις κλπ).

β) Την εποπτεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) και το τμήμα Εποπτείας και Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου.

γ) Από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Εποπτευόμενων Φορέων, Δημοσιονομικών Αναλύσεων και Χορηγιών, από κοινού με την Υπουργό, πλην της έκδοσης αποφάσεων επιχορήγησης, η οποία ασκείται  αποκλειστικά  από την Υπουργό. Η εν λόγω αρμοδιότητα αφορά τους προϋπολογισμούς, απολογισμούς και την οικονομική διαχείριση των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου, καθώς και το πλαίσιο των πολιτιστικών χορηγιών.

δ) Παράλληλα, την εποπτεία και το συντονισμό της έκδοσης ή τροποποίησης των οργανισμών όλων των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου.

Επίσης ο Υφυπουργός αναλαμβάνει, από κοινού με την Υπουργό, τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, για τη συνδρομή στη χάραξη εθνικής πολιτικής βιβλίου και ανάγνωσης.

Τέλος, στον Υφυπουργό ανατίθεται ο συντονισμός της εθνικής συμμετοχής στο θεσμό “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” και ειδικότερα για τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Ελευσίνα 2021”.

Προηγούμενο άρθρο27/3: Άνθρωποι του Θεάτρου μιλούν για αυτό (Μέρος 2ο)
Επόμενο άρθρο27/3: Άνθρωποι του θεάτρου μιλούν για αυτό (Μέρος 3ο)
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.