ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ

0
723

Απαντώ κατευθείαν στις εύστοχες ερωτήσεις σας και είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε:

«Σύμφωνα με την παραδοσιακή Θιβετανική Ιατρική, η κύρια αιτία της δυστυχίας μας είναι η «Άγνοια»! Άγνοια ποιού πράγματος όμως; Η άγνοια της πραγματικής μας φύσης του τι πραγματικά είμαστε ως οντότητες. Συνεπώς , γνώθι σαυτόν και αποδοχή σαυτόν!
Αυτά κι ακόμη περισσότερα θα πει ο ιδρυτής του Yoga Healing Center (στον Πειραιά) Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος , ο οποίος έρχεται για μια ομιλία με ελεύθερη είσοδο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Ιανουρίου , στις 12.30 το μεσημέρι.
Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Δαιδάλεος» , με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, στο βιβλιοπωλείο «Ψαράς» Φιλικής Εταιρείας 39, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:
• Γιατί όλο και περισσότεροι αναζητούν στην παράδοση της Ανατολής λύσεις στα προβλήματα υγείας τους;
• Ποια η σχέση ανάμεσα στην ψυχή και στο σώμα;
• Μπορούμε να προλάβουμε κάποιες νόσους; Αν ναι ποιες και με ποιον τρόπο;
• Ποιες είναι οι ιδιότητες των τροφών και πώς μας επηρεάζουν οι εποχές του έτους;

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ Αναστασόπουλος «Ο Βουδισμός, στην πραγματικότητα, είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα και όχι μία θρησκεία. Είναι μια φιλοσοφία η οποία προσφέρει πολλές απαντήσεις για το «μυστήριο» της ζωής, εξηγεί/δικαιολογεί τον πόνο και τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο μας μέσω λογικής θεώρησης των φαινομένων, ενώ, ταυτόχρονα, τονίζει την ευθύνη και την δύναμη που έχει ο κάθε άνθρωπος ως προς τον ίδιο του τον εαυτό και προς όλη την πλάση».
Μάλιστα στο ερώτημα εάν «υπάρχουν κοινοί τόποι μεταξύ του Θιβετιανού και του «Ελληνικού Πολιτισμού»; απαντά: «η Θιβετανική Ιατρική, είναι αρχαία Ελληνική Ιατρική, της παράδοσης του Ιπποκράτη και του Γαληνού. Συνεπώς, μεγάλο μέρος της φιλοσοφικής θεώρησης αλλά και της θεραπευτικής προσέγγισης της Θιβετανικής Ιατρικής είναι και Ελληνική Ιατρική».
Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία και τον εσωτερισμό. Μελέτησε και μελετά τον εσωτερικό Χριστιανισμό και τον Βουδισμό σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Έχει ταξιδέψει στο Θιβέτ, στη Βιρμανία, στην Κίνα , στο Νεπάλ και στην Ινδία βιώνοντας από κοντά τους ιερούς τόπους στους οποίους γεννήθηκε η ανατολική φιλοσοφία. Τα ταξίδια αυτά τον βοήθησαν να κατανοήσει σε βιωματικό επίπεδο τη θεωρητική γνώση και μελέτη των προηγούμενων ετών. Μέρος αυτής της γνώσης μοιράζεται μαζί μας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου σε μια ομιλία με τίτλο «Πολύτιμες Συμβουλές Ευεξίας από το Θιβέτ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.